Bumble ve Badoo gibi uygulamaların yaratıcısı olan Whitney Wolfe Herd nasıl başarılı oldu? Dünyanın en genç milyarderi unvanını kazanan isim hakkında merak edilenleri kısa kısa sizler için derledik.

2014’te flört uygulaması şirketi Tinder’dan ve kötü niyetli bir ilişkiden ayrıldıktan sonra Whitney Wolfe Herd, kadınlar için güçlendirici bir flört deneyimi yaratmak için ilham aldı.

Wolfe Herd , Bumble’ın web sitesinde, “Kadınların işyerlerinde ve iktidar koridorlarında yaptıkları tüm ilerlemelere rağmen, flört ve romantizmin cinsiyet dinamikleri hâlâ çok eski görünüyordu” diye yazıyor . “’Ya bunu kafasına çevirebilirsem? Ya ilk hareketi kadınlar yapıp ilk mesajı gönderseydi?’”

Wolfe Herd, flört uygulaması Badoo’nun kurucu ortağı Andrey Andreev ve eski Tinder çalışanları Chris Gulzcynski ve Sarah Mick ile birlikte, kadınların heteroseksüel maçlarda ilk adımı atmasını gerektiren bir flört uygulaması tasarladı.

Whitney Wolfe Herd Haber

Marka, büyük ölçüde üniversite kampüslerinde yükselişe geçti ve uygulama ilk ayında 100.000 indirmeye ulaştı.

Wolfe Herd, kullanıcı tabanı büyüdükçe, nefret söylemini engelleyen ve uygunsuz görüntüleri bulanıklaştıran uygulama içi özellikler geliştirerek cinsiyet eşitliği ve cinsel tacizin önlenmesi için güçlü bir savunucu olmaya devam ediyor. Wolfe Herd ve ekibi , 2019’da kabul edilen ve istenmeyen müstehcen fotoğrafların gönderilmesini yasaklayan bir yasayı çıkarmak için şirketin genel merkezinin bulunduğu Teksas eyaletiyle de lobi yaptı .

Wolfe Herd, Bumble kullanıcılarına yazdığı bir mektupta, “Cinsiyet eşitliğini ilerletmeye ve toplumu hâlâ rahatsız eden kadın düşmanlığına son vermeye her zamankinden daha fazla adadım . ” Daha sonra, “Bağlantılarınızın hem anlamlı hem de sağlıklı olmasından başka bir şey istemiyorum” diye ekliyor.

Whitney Wolfe Herd 2

Wolfe Herd’in hikayesi, iş ilhamı için kendi hayatınızı kullanmanızı ve doymuş bir pazarda ürününüzü ve markanızı farklılaştırmak için önemsediğiniz bir amacı kullanmanızı hatırlatıyor.

Whitney Wolfe Herd kimdir? Onu zengin eden projeler

Whitney Wolfe Herd, Amerikalı bir iş kadınıdır ve en bilinen projeleri arasında Bumble ve Badoo gibi dating uygulamalarının kurulması yer almaktadır.

Kişisel Hayatı Whitney Wolfe Herd, 1 Temmuz 1989 tarihinde Salt Lake City, Utah’da doğdu. Babası Michael Wolfe, bir mülk geliştirme şirketinin CEO’su iken, annesi Kelly Rekrut, ev hanımıdır. Whitney, ailesiyle birlikte Salt Lake City, Utah ve Paris, Fransa’da büyüdü. 2017 yılında, dünya turu sırasında petrol işletmecisi Michael Herd ile tanıştı ve 2017 yılında İtalya’nın Positano kentinde evlendiler.

Whitney Wolfe Herd’in Eğitim Yaşamı

Whitney Wolfe Herd, Southern Methodist Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında eğitim gördü.

Whitney Wolfe Herd Photos

Whitney Wolfe Herd’in Başarı Kariyeri

Whitney Wolfe Herd, 2012 yılında Hatch Labs adlı bir girişimcilik şirketi için çalışmaya başladı. Bu şirket, Tinder gibi birçok dating uygulamasının geliştirilmesine yardımcı oldu. Daha sonra Tinder’da pazarlama direktörü olarak çalıştı, ancak 2014 yılında şirketten ayrıldı. Ayrılmasının nedeni, şirkette yaşadığı cinsiyet ayrımcılığı ve taciz sorunlarıydı.

2014 yılında, Badoo adlı bir dating uygulaması şirketi olan Andrey Andreev ile tanıştı ve Bumble adlı dating uygulamasını kurmaya karar verdiler. Bumble, kullanıcıların sadece kadınlarla eşleşmesine izin veren bir dating uygulamasıdır. Bu fikir, Wolfe Herd’in Tinder’daki deneyimlerinden esinlenerek ortaya çıktı. Bumble, 2014 yılında piyasaya sürüldü ve kısa sürede popülerlik kazandı.

Bumble’ın başarısı, Wolfe Herd’i iş dünyasında önemli bir figür haline getirdi ve Forbes tarafından “30 Under 30” listesine seçildi. 2019 yılında Bumble, 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeye sahip oldu ve Wolfe Herd, Forbes milyarderler listesinde yer alan en genç kadın olarak tarihe geçti.

2019 yılında, Wolfe Herd, Badoo’nun çoğunluk hissesini satın aldı ve Badoo’nun sahibi Andrey Andreev ile iş ortaklığı sona erdi. Bumble, 2021 yılında halka açıldı ve halka arz edilen hisselerin değeri, şirketi 8,2 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.