Ekonomi

Visa Avrupa İnovasyon Programı 5. dönem mezunlarını verdi

- Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin: - "Visa Avrupa İnovasyon Programı’nda bu yıl 70’i aşkın tanıştırma toplantısı ile bankalarımızı, e-para kuruluşlarını, fintech ve kurumsal partnerimizi, hem Türkiye’deki hem de Programın diğer ülkelerdeki fintechleri ile bir araya getirdik"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - Visa’nın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 Avrupa ülkesinde ödemeler ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak için hayata geçirdiği programın Türkiye’de tamamlanan 5. döneminde Abonesepeti, Agrio Finans, Craftgate, Enqura ve Recepta başarıyla mezun oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Visa ve Hackquarters iş birliğinde yürütülen Visa Avrupa İnovasyon Programı 2023 dönemi mezunlarını verdi.

Visa Avrupa İnovasyon Programı’ndan mezun olan fintechler, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, Hackquarters Kurucu ve Üst Yöneticisi (CEO) Kaan Akın ile finans ve fintech ekosisteminden birçok konuğun katılımıyla gerçekleşen Visa Avrupa İnovasyon Programı Türkiye Zirvesi’nde, hem program tecrübelerini hem de girişimlerini paylaşma fırsatı buldu.

Programın 5. dönemi boyunca fintechler 32 saatten fazla mentörlük aldılar, yurt dışı pazarlara açılma konusunda uzman isim ve şirketlerle görüştüler, 13’ü uluslararası olmak üzere toplam 73 tanıştırma toplantısına katıldılar ve çözümlerini ticarileştirme yolunda 6 iş birliğine imza attılar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa Avrupa İnovasyon Programı’nda bu yıl 70’i aşkın tanıştırma toplantısı ile bankaları, e-para kuruluşlarını, fintech ve kurumsal partnerleri, Türkiye’deki ve programın diğer ülkelerdeki fintechleri ile bir araya getirdiklerini ifade etti.

Mümin, "Dünya Bankası'nın 2023 fintech raporuna göre, fintechler finansın geleceğini yeniden şekillendiriyor. Bu dönüşümün bir parçası olarak fintechleri desteklemekten ve getirdikleri yaratıcı çözümlerle ödemeler ekosistemini zenginleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, 2019 yılında Türkiye ve Yunanistan’da eş zamanlı başlayan Visa Avrupa İnovasyon Programı'nın Türkiye’den Visa ve Hackquarters ekipleri önderliğinde 2022 yılında İspanya’ya, 2023 yılında ise İtalya ve Portekiz’e açılarak gerçek anlamda Avrupa çapında bir programa dönüştüğünü anımsattı.

Telyaz,Türkiye’den yurt dışına böylesi bir büyüme sağladıkları için son derece gururlu olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Programın uluslararası bir platforma dönüşmesi, Türk fintechlerin yurt dışına açılması ve Türkiye’deki bankalarımızın yurt dışındaki fintech çözüm ve yetkinliklerine erişimi açısından çifte avantaj sağlıyor. 5. dönemini geride bıraktığımız programımızın 6. dönemini duyurma yolunda heyecanla gün sayıyoruz.”

Hackquarters CEO'su ve Kurucusu Kaan Akın, Hackquarters olarak, Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın Türkiye'deki 5. dönemini tamamlamaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Akın, "Programın Güney Avrupa’da 6 ülkeye genişlemesi, küresel fintech liderleri ve bankalarla karşılıklı fayda sağlayan ortaklıklar yaratma konusundaki taahhüdünü vurguluyor." dedi.

Visa Avrupa İnovasyon Programı'nı fintechlerin işlerini genişletmeleri, yeni pazarlara girmeleri ve küresel yatırım ağlarına erişmeleri konusunda güçlendirdiklerine dikkati çeken Akın, "Global ölçekte önde gelen fintech fonu ve hızlandırıcısı Tenity tarafından desteklenen Hackquarters olarak, bu platformun fintech ekosistemine daha fazla işbirliği için çaba sarf edeceğinden eminiz.” yorumunu yaptı.