Bölgesel

Vali Mustafa Çiftçi, Cumhuriyet Tabyalar Bisiklet Turnuvası'nda Pedal Çevirerek Tarihe Tanıklık Etti

Vali Çiftçi, Cumhuriyet Tabyalar Bisiklet Turnuvası’nda Pedal Çevirerek Tarihi Canlandırdı

Abone Ol

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Cumhuriyet Tabyalar Bisiklet Turnuvası" etkinliği kapsamında 81 ilden gelen bisikletçiler ve sporseverlerle birlikte Havuzbaşı Şehir Meydanı'ndan Aziziye/Mecidiye Tabyası'na pedal çevirdi.

Etkinliğin ardından Vali Çiftçi ve katılımcılar, Aziziye Tabyaları’ndaki Nene Hatun'un kabrinde Fatiha okuyarak dua etti. Vali Çiftçi, etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Hafta sonu güzel bir sportif faaliyet oldu. Tabyaların aktif bir şekilde kullanılması konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz güzel işlere imza atıyor. Büyük Kiremitlik Tabya’da gençler spor müsabakaları yapıyor; müzik etkinlikleri gerçekleştiriyorlar," dedi.

Vali Çiftçi, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların tabyalarda tarih dersleri işlediğini belirterek, "Böylece tarihi mekanlar boş kalmıyor, yaşayan tabyalara dönüşüyor. Emeği geçen, bu konuda gayret sarf eden tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Erzurum'un tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarırken, gençlere spor yapma ve tarihi mekanlarla etkileşim kurma fırsatı sundu.