Artvin Valisi Cengiz Ünsal, üniversite öğrencilerinin güvenliğinin ve barınma sorunlarının öncelikli meseleler arasında yer aldığını vurguladı. Vali Ünsal’ın başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonu Toplantısı” önemli gündem maddeleriyle dikkat çekti.

Toplantıya, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Vali Yardımcısı Berker Çırak, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Mehmet Çelik, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, İl Sağlık Müdürü Gürol Köroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünsal, üniversite yerleşkelerinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin yanı sıra, uyuşturucu suçlarıyla etkin mücadele, suç ve terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi gibi konulara da değindi. Ünsal, öğrencilere huzurlu bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla güvenlik ve barınma tedbirlerinin titizlikle ele alınacağını belirtti.

Vali Ünsal, 2024-2025 akademik yılında Artvin Çoruh Üniversitesi'nde 13 bin 662 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, "Yükseköğrenimde huzurlu bir akademik yıl sürdürülmesi ve öğrencilerimizin özgür bir ortamda eğitim görmesi için gerekli tedbirleri alacağız. Güvenlik, barınma ve ulaşım hususlarında yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için üniversite kampüslerinde ve çevresinde gerekli önlemleri artıracağız. Tüm kurumlarımız bu süreçte iş birliği içinde hareket edecektir" dedi.

Toplantıda ayrıca, üniversitelerde oluşabilecek olası güvenlik sorunlarına karşı alınacak önlemler, güvenlik personelinin eğitimi ve öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışmaları gibi konular da gündeme alındı. Toplantı sonunda, üniversitelerde güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılacağı ve öğrencilerin her türlü güvenlik sorununa karşı korunması için gerekli adımların atılacağı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi