Koruyucu aile olmanın önemine vurgu yapan Vali Aziz Yıldırım "Aile toplumun temelidir. Başımız sıkıntıda oldu mu ailenin koruyucu şemsiyesi altında kendimizi güvende hissediyoruz. Sizler koruyucu aile olmakla topluma örnek insanlar oldunuz. Bundan daha büyük bir sevap olamaz. Çocuklarımızı layıkıyla yetiştirip topluma faydalı bireyler haline getirmeye gayret gösteriyorsunuz. Çocuklarımız yarınlarımızdır. Onların sevgi ve şefkat içinde yetişmesini sağlıyorsunuz. Sizlere müteşekkiriz. Hepinizden Allah razı olsun. Koruyucu aile olmak hem büyük bir fedakarlık hem de kahramanlıktır. Trabzon'da yaklaşık 70 koruyucu ailemiz var. Bu fedakârlığı unutmamız mümkün değildir." dedi.

Güllühan Yıldırım ise "Bazı çocuklar annelerinin kalbinden doğar. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum." dedi.
Programda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın göndermiş olduğu tebrik kartları koruyucu ailelere verildi.
Çeşitli sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Seha Sağlam, İl Müftüsü Selami Aydın, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

TRABZON VALİLİĞİ BASIN BİRİMİ 

Kaynak: HABER MERKEZİ