Altındağ Başkent Millet Bahçesi’nde 25 – 28 Nisan tarihleri arasında yapılacak Tanıtım Günlerinin bugün gerçekleştirilen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve hemşehrilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, “Bugün Karadeniz'in incisi Trabzon’umuzu kültürel zenginlikleriyle, doğal ve tarihî mirasıyla ve tüm diğer güzellikleriyle, buraya taşıyarak kıymetli hemşerilerimizle ve Ankaralılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.  
Trabzon’un pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Yıldırım, “Trabzon; Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethiyle birlikte coğrafyamızın önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biri haline gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren yurttaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım' dediği güzel Trabzon’umuz, mavi ile yeşilin buluştuğu, eşsiz doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı misafirlerimiz için her daim cazip olmuştur.

Şehrimiz, kadim bir şehir kültürüne ve tarihine sahip, meşhur tabirle ruhu olan bir şehirdir. Birçok alanda, özellikle de yayla ve doğa turizminde son yıllarda yaptığı atılımlarla ilgi merkezi haline gelmiştir. Tarihî İpek Yolu’nun kadim şehirlerinden olan, ülkemizin ve Avrupa’nın, Doğu Pazarı’na açılan kuzey kavşağı; turizm, ticaret, tarım, sanayi, spor ve eğitim gibi potansiyel değerleriyle birçok noktada markalaşmış olan şehrimiz, şüphesiz her bir noktası ayrı güzelliklerle dolu bir cennet köşesidir.

Karabük'te üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze saldırılarına karşı yürüdü Karabük'te üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze saldırılarına karşı yürüdü

Sayısız kültürel zenginliği, tarifsiz tabiat güzellikleri, doyumsuz doğa manzaraları, eşsiz lezzetleri ile sporun, sanatın ve müziğin şehri; Karadeniz’in göz bebeği olan Trabzon’umuzun, maddi-manevi tüm kültürel değerlerini, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmamız açısından Trabzon Tanıtım Günleri ve benzeri etkinlikler önem arz etmektedir.

Bizler; hareketli, heyecanlı insanların şehri Trabzon’umuzu buraya gelen tüm misafirlerimize doyasıya yaşatmak istiyoruz. Bilim, sanat, siyaset, bürokrasi ve spor alanlarındaki birçok başarısının yanı sıra hamsisi, Akçaabat köftesi, Tonya tereyağı, Vakfıkebir ekmeği, Sürmene bıçağı gibi markalaşmış değerleri; Uzungöl’ü, Sultanmurat Yaylası, Kadıralak Yaylası, Zigana’sı, Hıdırnebi Yaylası, zümrüt sahili gibi doğal güzellikleri; Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Kızlar Manastırı, Büyük Fatih Camisi, Alacahan ve daha birçok tarihî değeri ile adından her daim söz ettirmeyi başaran; kemençesiyle, horonuyla, kolbastısıyla, coşkulu insanlarıyla hareketli bir şehir olan Trabzon’umuzun değerlerinden her birine hep birlikte şahit olacağız.

Burada her stantta Trabzon’umuzun ayrı bir güzelliğini göreceğiz. Görsellerini izleyeceğiniz kültürel zenginliklerimizin daha fazlasını yerinde görme adına da tüm misafirlerimizi Trabzon’a davet ediyoruz. 
Bu vesile ile özellikle Trabzon Tanıtım Günleri organizasyon için Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu’na, güzel şehrimiz Trabzon’umuzu her yönüyle bu güzel mekâna taşıyan herkese teşekkür ediyor, sizleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyacağımı da belirterek tüm katılımcılarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, Vali Yıldırım ve beraberindekiler Trabzon’un kültürel zenginlikleri ve yöresel ürünlerinin yer aldığı stantları ziyaret etti.

TRABZON VALİLİĞİ BASIN BİRİMİ 

Kaynak: HABER MERKEZİ