Programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, ilgili amirler ve muhtarlar katıldı.

Konuşmasında muhtarlara hitap eden Vali Yıldırım, “Bugün burada, yeni dönemde mahallelerimizi yönetecek olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya geldik. Sizlerden bazılarınız ilk defa, bir kısmınız ise yeniden 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde, halkımızın güvenini ve desteğini alarak bu önemli görevlere seçildiniz. Her birinizi tebrik ediyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.

Demokrasimizin en temel yapı taşları olan siz değerli muhtarlarımız, vatandaşlarımızın en yakınındaki temsilcilerisiniz. Yapmış olduğunuz görevler bu anlamda çok önemli.

Mahallelerinizdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını ve taleplerini en yakından bilen sizlersiniz. Bizler devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Sizler, devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturarak, eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı, sağlık konusunda ihtiyaç sahibi olan insanımızı tespit edip bizlere bildirin.

Eğitim konusunda okumak isteyip okuyamayan tek bir çocuğumuz, bakıma ihtiyacı olan tek bir insanımız kalmamalı. Bizler devlet olarak ellerinden tutarız. Okumak isteyen çocuğumuzu okutur, bakıma ihtiyacı olan insanımızı bakarız” dedi.

Konuşmasında Trabzon’un 22 bin km Büyükşehir ağı, 28 bin km Karayolu ağı olduğunu belirten Vali Yıldırım, Bu anlamda gelen yol taleplerini değerlendirdiklerini belirtti.

Muhtarlara görevlerinde başarılar dileyen Vali Yıldırım,  mahallelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak ihtiyaç ve talepleri dinledi.

TRABZON VALİLİĞİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ