Ak Parti Rize İl Başkanlığı görevine atanan Yılmaz Katmer'in işinin çok zor olduğu belirten Usta; "Öncelikle kendisi Güneysu deresinden sevdiğimiz bir abimiz. Bu göreve gelmesinden son derece memnun olduk. Zamanın da kendisine bu görev verilmeyip bir enkazı devralmasına da üzüldük. Rize'de AK Parti'nin önceki il yönetimi, gerek Milletvekillerinin 22 yıllık iktidarının getirdikleri durum ortada. Hayırlı olsun dan ziyade, kendisine bir enkaz devraldığı için kolaylıklar diliyorum" dedi.

"RİZE'DE AK PARTİDE ŞANSI GÜLMEYEN TEK SİYASETÇİ"

Katmer'in AK Partide Rize'de görev yapan ve şansı gülmeyen tek siyasetçi olduğunu dile getiren Usta: "İl Başkanlığı döneminde Milletvekili gösterilmedi. Belediye Başkan adayı gösterilmedi, Üst düzey bir görevlendirme kendisine yapılmadı, en son genel seçimlerde 14 Mayıs'ta 3. Sıradan konulmasına rağmen ve kendisi de 5 sıfırlık bir sonuç beklerken Rize yarım asır sonra CHP'ye vekil çıkartarak seçimi 2-1 kaybetti. Boşalan İl Başkanlığı koltuğuna ismi geçmesine rağmen ne Hikmetse koltuğu Ayar'a kaptırdı. Oda Rize'de Kahraman Polisimize, ona buna ayar verince Rize'nin ayarı bozuldu. Aziz Milletimiz de sandıkta gereken balans ayarını kendilerine verdi"

"İKTİDAR METAL YORGUNLUĞUNUN VE KOREZYON ERİMENİN SONUNA GELMİŞ"

Usta; "Şimdi Ulusal ve Yerel düzeyde 

22 yılın Metal yorgunluğunun, korezyon erimenin sonuna gelmiş, adalet ve liyakatten uzak, milletle arasına duvarlar örmüş, koltuk ve makamın esiri olmuş, Emeklisini, Çiftçisini, işçisini, esnafını kaderine terketmiş. Ayrıca Ekonomi kalkınmayı Vergi, ceza ve faiz üzerine kurulu, Rize'miz de Çayın sorunları ortada, 25 yıldır bir yasal düzenleme yapamayanlar, sahip çıkamayan vekillerimiz ile, son deminde ki bu iktidarın İl Başkanlığı görevine getirilmiş. Yılmaz Katmer Başkanımızın işi çok zor. Ne diyelim Mevlam kendisine tekrar kolaylıklar versin" şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU