Genel

Usta; İktidar ve Ortağı "DEM"leniyor

Rizeli bağımsız siyasetçi Abdülkadir Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülke gündemini endişeyle takip ettiğini belirtti.

Abone Ol

Usta, 65 yaş üstü bireylere siyasi yasak getirilmesi gerektiğini savunarak, geçmişte vatan, millet ve Türkçülük vurgusu yapanların günümüzde DEM Partisi ve Abdullah Öcalan ile yakınlaşmasının "akıl tutulması" olduğunu ifade etti.

Usta, bu tür çıkışların bilinçli ve planlı bir şekilde yapıldığını öne sürerek, iktidar partisi AK Parti'nin bu sürecin arkasında olduğunu iddia etti. MHP Genel Başkanı'na bu konuda söylem geliştirmesi yönünde telkinlerde bulunulduğunu öne süren Usta, anayasayı değiştirme çabalarının olası bir seçimde DEM Partisi ile işbirliği yaparak kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Paylaşımında, terör örgütü PKK'nın ele başı için yapılan çağrıları eleştiren Usta, "Aziz Türk Milleti, devletine ve bayrağına göz diken hainlerle müzakere etmez" dedi. Ayrıca, Devletin ve Milletin aklı ile oynamamak gerektiğini vurgulayan Usta, "Biz yoksak, devlet yok" diyerek, Türkiye'nin devlet sevdalısı insan kaynaklarıyla dolu olduğunu ifade etti.