Genel

Üsküdar’da gezilecek yerler güncel 8 yer

7 tepeli İstanbul’un karış karış gezilip görülmeye değer ilçelerinden biri de Üsküdar. Tarihi camileriyle, zarafet timsali Kız Kulesi’yle ve otantik hamamlarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği en güzel yerleri bu yazıda bulabilirsin. Hazırsan Üsküdar’ı ve çokça soruları keşfetmeye başlayalım.

Abone Ol

1. Kız Kulesi

İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi Üsküdar’a geldiğinde Salacak sahil hattında karşılaşacağın eşsiz bir güzellik. Boğazın ortasında tüm ihtişamıyla duran ve türünün nadir örneklerinden sayılan kule Bizans ve Osmanlı dönemlerinde deniz feneri, gözetleme kulesi ve gümrük istasyonu olarak hizmet vermiş. Yakın zamanda restorasyonu biten Kız Kulesi, Üsküdar’ı Üsküdar yapan kültürel miraslardan. Ve elbette hazin hikayesi ile bir efsane. Kız Kulesi’nin hikayesi için linkteki içeriğimizi okuyabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 550 TL

  • MüzeKart ile ücretsiz

  • Tekne ulaşımı 50 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.30-17.00

2. Salacak Sahili

Üsküdar’a nefes olan kıyı şeridi Salacak sahili, hem yürüyüş yapmak hem boğaz havası almak hem de balık tutmak için hemen her gün yüzlerce insanı ağırlıyor. Üsküdar’ın sahil hattı boyunca ev sahipliği yaptığı tarihi yapıları da görebileceğin Salacak sahilinde Üsküdar’ı tanıyabilir, Avrupa Yakası’na karşı seyir keyfi yaşayabilirsin.

Konum Linki

3. Çamlıca Tepesi ve Çamlıca Kulesi

Üsküdar merkeze 4 kilometre uzaklıkta kalan Çamlıca Tepesi panoramik İstanbul manzarası arayanlara biçilmiş kaftan. Büyük ve Küçük Çamlıca olarak ikiye bölünen tepe İstanbul’un tarihinden beri şehrin en gözde yeri. Çünkü bir seyir ve gözlem terası görevi görüyor. Öyle ki İngiliz şair Lord Byron’dan topraklarımızın en önemli seyyahlarından Evliya Çelebi’ye kadar birçok kişinin hayran kaldığı Çamlıca Tepesi, Üsküdar’da yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği adreslerden. Çamlıca Kulesi de burada görmen gereken duraklardan olabilir. Deniz seviyesinden 587 metre yükseklikte olan kulenin iki tarafında da birer panoramik asansör bulunuyor ve bu asansörler seyir terasına çıkıyor.

Konum Linki

Kule giriş ücreti

  • Tam: 225 TL

  • İndirimli: 100 TL

  • Hızlı Geçiş: 500 TL

  • Yabancı: 600 TL

  • Yabancı hızlı geçiş: 1.050 TL

  • 0-6 yaş ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Hafta içi: 10.00-22.00

  • Hafta sonu: 10.00-22.00

4. Çamlıca Camii ve İslam Medeniyetleri Müzesi

Yalnızca Üsküdar’ın değil, İstanbul’un en büyük camisi olan Çamlıca Camii 7 katlı ve 6 minareli. Yapımı 2019 senesinde tamamlandı. Modern tasarımlı bir cami olmasının yanı sıra içinde bir külliye ve İslam Medeniyetleri müzesi barındırıyor. 63 bin kişilik kapasitesiyle oldukça heybetli bir cami.

Konum Linki

İslam Medeniyetleri Müzesi giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi hariç 09.00 ile 19.00

5. Fethi Paşa Korusu

Üsküdar'da 16 dönümlük bir tepelik alana yayılan Fethi Paşa Korusu, İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde çocuklarla da vakit geçirebileceğin doğal bir park. Koruda bir banka kurulup ufka baktığında karşında Sarayburnu’ndan Ortaköy’e uzanan İstanbul manzarası bulacaksın. Özellikle bahar aylarında yeşillik bir alanda denize karşı kahvaltı keyfi yapmadan geçme derim. Burası, Kuzguncuk istikametinde Paşalimanı Caddesi boyunca 20 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunuyor.

Konum Linki

6. Mihrimah Sultan Camii

Kanuni Sultan Süleyman, kızı Mihrimah Sultan’ın şerefine Mimar Sinan’dan bu camiyi inşa etmesini istemiş. 1546’da yapımına başlanan caminin tamamlanması 2 sene sürmüş. Bünyesinde bir de külliye bulunuyor. Medrese, türbe ve han olarak ayrılmış alanlar mevcut. Üsküdar şehir merkezine ulaştıktan sonra kısa bir yürüyüşle camiye ulaşabilirsin. Cami hemen iskelenin karşısında. Avrupa Yakası’ndan geliyorsan zaten iskeleye adım atar atmaz tüm heybetiyle karşında olacak.

Konum Linki

7. Üçüncü Ahmet Çeşmesi

Üsküdar meydanında, vapur iskelesinin karşısında bulunuyor. 1728 senesinde inşa edilen çeşmenin dört bir yanına dönemin ünlü isimlerine ait şiirler nakşedilmiş. Her gün birçok Üsküdarlının önünden hızla geçip geçtiği bu çeşme aslında Lale Devri’nin ruhunu yansıtan yapılardan.

Konum Linki

8. Tarihi Üsküdar Çinili Hamam

Osmanlı’nın gözdesi İstanbul’un tarihi dokusunun korunduğu her semtte otantik hamamlara rastlamak mümkün. Üsküdar da sayısız tarihi hamama ev sahipliği yapıyor. Nostaljik bir hamam deneyimi edinmek istersen her sene yerli ve yabancı sayısız turist ağırlayan Tarihi Üsküdar Çinili Hamam civardaki en meşhur hamamlardan. Çinili Hamam 1640 senesinde Kösem Sultan’ın emriyle inşa edilmiş.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 40 dakika masaj 500 TL

Açık olduğu saatler

  • Erkekler için: Haftanın her günü 07.00-22.00

  • Kadınlar için: Haftanın her günü 08.00-19.30