Genel

Uraloğlu yanıtladı: Instagram'a erişim engeli kalkacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline yönelik açıkla yaptı. Uraloğlu, ‘Instagram’a erişim engeli ne zaman kalkacak?’ sorusunu yanıtladı.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında konuştu. Engelin ne zaman kalkacağı sorusuna yanıt veren Uraloğlu, “Kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemleri yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız” dedi.

Platformu katalog suçlarla ilgili uyardıklarını aktaran Uraloğlu, "Uygulanmasını istediğimiz bazı kurallar var. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz" dedi.

Uraloğlu şunları kaydetti:

"GEREKLİ MÜDAHALELERİ YAPIYORUZ"

"Instagram'ı katalog suçlarla ilgili uyardık. Uygulanmasını istediğimiz bazı kurallar var. Birçok isteğimizi yerine getirdiler ama bazen karşılık bulamıyor bu. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz.

Biz iletişim halindeyiz Instagram Türkiye Temsilcisi ile. İlgiliyle arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke”

FATİH SAYAN'DAN DA AÇIKLAMA

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engelinin gerekçesine ilişkin açıklama yaptı. X hesabından açıklama yapan Sayan, ‘sosyal medya platformlarının Batılı ülkeler söz konusu olduğunda birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını gördüklerini ve aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ettiklerini’ söyledi.

Sayan ayrıca Instagram’ın Türkiye'de temsilcilik açma talebine olumsuz yanıt verdiğini de anımsattı. Sayan, "Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz" dedi.