2024 yılı Mutlu Şehir Endeksi kapsamında dünyanın en mutlu şehirleri tek tek sıralandı. Listede dünya şehirlerinin yanı sıra Türkiye'den 3 şehirde yer alıyor. 2024 yılı İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından hazırlanan liste doğrultusunda hangi şehirlerin daha mutlu olduğu da merak ediliyor. İşte Türkiye'nin en mutlu şehirleri…

DÜNYANIN EN MUTLU ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU

2024 yılı doğrultusunda İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Şehir Endeksi listelerinde yer alan ülkelerde merak ediliyor. Türkiye'den 3 şehrin yer aldığı bu listede hangi şehirlerin dikkat çektiği de merak ediliyor. Listenin zirvesine Danimarka yerleşirken en mutlu ülkelerde Tek Tek sıralandığı.

DANİMARKA AARHUS

Danimarka'nın Aarhus şehri taş sokakları, kıvrımlı su yolları ve samimi bağımsız dükkanları ile birlikte dünyanın en mutlu şehirleri listesinde ilk sıraya yerleşti. Rahat olduğu kadar canlı bir şehir yaşamıyla da dikkat çeken Aarhus, mutluluk sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Danimarka Aarhus Gezilecek Yerler

Şehirler çevre, sosyal hareketlilik ve yerel ekonomi gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Küresel çapta 40'a yakın şehir altın statü ile ödüllendirilirken bu şehirler daha detaylı bir denetime tabi tutuluyor. Aarhus, Kopenhag’ı geride bırakarak listenin en üst sırasına adını yazdırdı.

EN MUTLU İLK 10 ŞEHİR

Dünyanın en mutlu şehirleri sıralamasında ilk 10 şehir tek tek açıklandı. Danimarka'nın zirvede oldu listenin devamında yer alan şehirler şu şekildedir:

  • Zürih
  • Berlin
  • Göteborg
  • Amsterdam
  • Helsinki
  • Bristol
  • Cenevre
  • Münih

TÜRKİYE'DEN HANGİ ŞEHİRLER LİSTEYE GİRDİ?

2024 yılı kapsamında yapılan dünyanın en mutlu şehirleri sıralamasında Türkiye'de 3 şehir ile listeye giriş yaptı. Türkiye'de yaşayan ve en mutlu olan insanların yer aldığı 3 şehir şu şekildedir:

Istanbul 1

İstanbul

Listede 197. sırada yer alarak 1289 puana ulaşan İstanbul, şehirleşmesi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dikkat çekiyor.

Izmir

İzmir

Listenin 222 sırasında yer alan İzmir 1247 puan alarak sahil şehri olmasının yanı sıra yaşam kalitesi ile de dikkat çekti.

Antalya 1

Antalya

Listenin 246 sırasında yer alan ve 1199 puana ulaşan Antalya, ise turistik cazibesi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettirdi.

Kaynak: Haber Merkezi