Rize’nin Çayeli ilçesinde Yatılı Bölge Kur'an Kursu olarak yapılan ve Ülkemizde ilk olan Kur'an Eğitim Merkezi Rize’de eylül ayında eğitime başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kez eğitime başlayacağı Kur'an Eğitim Merkezleri, Ankara ve İstanbul ile birlikte ilk kez Rize’de Eylül ayında hizmete açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında yeni bir birim olarak Kur'an Eğitim Merkezleri eylül ayı itibariyle eğitim öğretime başlıyor.

Bu kapsamda Rize, Ankara ve İstanbul Pendik Kur'an Eğitim Merkezleri'nin açılış işlemleri tamamlandı. Eylül ayı itibarıyla söz konusu merkezlerde eğitim öğretim başlayacak.

Öğrenciler Kur’an eğitim merkezlerindeki eğitimlerine devam ederken aynı zamanda örgün olarak lise eğitimlerine de devam edecekler.

-Kursun fiziki yapısı

1.792 m2 arsa üzerinde 560 m2 taban alanına sahip toplamda 3.360 m2 olacak şekilde zeminle birlikte 6 kat olarak planlanan kurs 150 öğrenciyi barındırabilecek kapasite bulunmaktadır.

Çayeli İlçesi Büyükcaferpaşa Mahallesi Altunbaşlar Mevkiinde yer alan kursta; mescit, idari birimler, derslikler, okuma salonları, ezber odaları, yatakhaneler, yemekhane, toplantı salonu ve spor salonundan oluşmaktadır.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU