Düzenlenen organizasyona Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun yanı sıra İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, İstanbul Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Kaya, İstanbul Başsavcı vekili Cemil Sandıkçı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Eski Başkanı Hamdi Topçu, TÜMBİFED İstişare Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi, RİBİAD, DİYARDER, ÇAYDEF, USKİAD, GÜYAD, TÜMBİKON ve RİDEVA'nın çok değerli Başkanları ve temsilcileri, yanı sıra birçok bürokrat, iş adamı ve akademisyen katıldı.

Bakan Memişoğlu’nu TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve İstişare Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi karşıladılar. Karşılamadan sonra kahvaltıya geçildi. Kahvaltı sonrasında TÜMBİFED Genel Sekreteri Dr. İlker Karbuz açılış konuşmasını yaptıktan sonra, önce TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev'i konuşması için davet etti.

Genel Başkan Hüsrev, Bakan Memişoğlu'na davete icabetinde ötürü teşekkür etti ve birlik beraberlik mesajı verdi. Sonra kürsüye Sağlık Bakanı ve aynı zaman da TÜMBİFED Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Kemal Memişoğlu davet edildi.

Son dönemde ülkenin gündemini meşgul eden yeni doğan yoğun bakımdaki çete ile ilgili açıklama yapan Bakan Memişoğlu; “Bu durumu yaklaşık bir yıl evvel tespit ettik ve bu sürecin başlatıldığında çok gizlilikle yürütüldü. Bu şekilde sonuca vardırıldı ve bu konuda suçluların kim olursa olsun cezalarını çekecekler” dedi.

Bakan Memişoğlu açıklamasında; “bu olaydan sebep özveriyle çalışan dişini tırnağına takarak mesleğini icra eden dürüst, ahlaklı sağlık çalışanlarına leke sürülmektedir. Ancak bu ahlaksızlar yüzünden bahsi geçen sağlık çalışanlarının sorumlu tutulamayacağını ve aynı kefeye konulmaması gerekir. Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde daha çok üreterek daha çok çalışarak daha da ileri gidecek. Bu federasyon benim için bir aile gibidir. Bu organizasyona katılmaktan çok mutlu oldum ve katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerini tamamladı.

Kürsüden ayrılmadan evvel TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, Bakan Memişoğlu'na plaket takdim etti. Bakan Memişoğlu davetlileri bizzat masalarında ziyaret ederek bire bir görüştükten sonra etkinlik hatıra resimleri çekilerek sona erdi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU