Artemisbet
Rize
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Çay Haber Bölgesel Trabzonspor Taraftarına Yapılan Saldırı, Anadolu Ajansı'nın Fotoğraf Yarışmasında Yer Aldı: Ortahisar Belediye Başkanı'n

Trabzonspor Taraftarına Yapılan Saldırı, Anadolu Ajansı'nın Fotoğraf Yarışmasında Yer Aldı: Ortahisar Belediye Başkanı'n

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Anadolu Ajansı, 2024 yılına damga vuran olayları konu alan fotoğraf yarışmasında, Fenerbahçeli futbolcu Osayi Samuel'in Trabzonsporlu bir taraftarı yumrukladığı fotoğrafı da yer verdi. Ancak söz konusu fotoğraf, "Yumruk" başlığıyla ve "Trendyol Süper Ligi'nde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından futbolcular ile sahaya giren taraftarlar arasında arbede çıktı" şeklindeki açıklama ile sunuldu.

Bu fotoğraf, Fenerbahçeli futbolcunun yerde yatan Trabzonspor taraftarına saldırısını açıkça gözler önüne seriyor ve sporda şiddeti yücelten bir görüntü sunuyor. Bu duruma, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’dan sert tepki geldi. Başkan Kaya, resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın, spor sahalarında eşine rastlanmayan bir şiddet olayına yer vermesini şiddetle kınadığını belirtti.

Başkan Kaya, "Futbol sahalarındaki şiddeti öven, şiddet içeren olayları tekrar gündeme getiren bu fotoğraf, Trabzonspor ve Trabzon şehri adına son derece zarar verici bir görüntü oluşturmuştur. Trabzonspor, sahanın etrafındaki tel çitleri ilk kaldıran futbol kulüplerinden biridir ve şiddetle anılmayı asla hak etmemektedir" dedi.

Ayrıca, Kaya, bu tür olayların unutulması gereken anılar olduğunu belirterek, "Bu fotoğrafın, Trabzon şehri ve Trabzonspor taraftarları adına hemen yarışmadan kaldırılmasını talep ediyorum" dedi. Kaya, söz konusu fotoğrafın sadece Trabzon’u değil, Türkiye’nin her köşesindeki futbolseverleri de derinden etkileyebileceğini vurguladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, söz konusu olayın, AKP iktidarının kurumlara etkisini ve şiddeti özendiren anlayışını eleştirerek, "Bu vahim olay, sporda şiddetin nasıl teşvik edildiğini gösteriyor ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguluyoruz. Şiddet asla ve asla sporda yer bulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor taraftarları ve şehir halkı, Belediye Başkanı Kaya’nın çağrısını destekleyerek, fotoğrafın yarışmadan çıkarılmasını istediklerini belirttiler.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *