Hırçın denizi, samimi insanı, yeşil ormanları, damak çatlatan lezzetlere sahip olan mutfağı ve daha pek çok özelliği ile cennetten bir köşe izlenimi veren Trabzon, ülkemizin en önemli illeri arasında yer almaktadır. Tarihi ve kültürel mirası ile de dikkat çeken şehir, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Trabzon’un güzelliklerini keşfetmek, yemeklerini tatmak isteyen birçok kişi özellikle yaz aylarında şehri ziyaret eder. Bu noktada kamp yapmaktan hoşlanan kişilerin de Trabzon ile ilgili sık sık sorgulamalarda bulundukları bilinir. Peki, Doğu Karadeniz’in gözdesi Trabzon’da nerelerde kamp yapılabilir? İşte detaylar…

UZUNGÖL KARESTER YAYLASI KAMP ALANI

Yüksekliği 2 bin 270 metre kadar olan Karester Yaylası, kamp severlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 85 km kadar uzaklıkta olan bu yaylaya, özel araçların yanı sıra minibüsler ile de ulaşım sağlamak mümkündür.

Uzungöl manzarası ile kampçıları adeta mest eden Karester Yaylası Kamp Alanı’na giriş ücretsizdir. Alanın yakınlarında bulunan işletmeler aracılığı ile temel ihtiyaçların karşılanması mümkündür. Ayrıca çevrede hizmet veren birçok market de bulunmaktadır.

Uzungol Karester Yaylasi Kamp Alani

KARADAĞ YAYLASI KAMP ALANI

Düzköy- Akçaabat yolu üzerinde bulunan Karadağ Yaylası, merkeze oldukça yakın olduğu için birçok kişi tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Yaylaya özel araçların yanı sıra toplu taşıma araçları ile de ulaşmak mümkündür.

Ziyaretçilerini oksijene ve yeşile doyuran Karadağ Yaylası Kamp Alanı’nın çevresinde hizmet veren birçok fırın, kahvehane, hediyelik eşya dükkanı ve bakkal bulunmaktadır. Ayrıca bu yerlerin tuvaletleri ve çeşmeleri de kullanıma açıktır. Ancak bölgede duş imkanı bulunmamaktadır. Karadağ Yaylası Kamp Alanı’na giriş ise tamamen ücretsizdir.

ARAKLI PAZARCIK YAYLASI KAMP ALANI

Merkeze yaklaşık olarak 30 dakikalık mesafede olan Araklı Pazarcık Yaylası Kamp Alanı, ulaşım kolaylığı sayesinde sene içerisinde birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Serin havası ile dikkat çeken kamp alanında tahmin edileceği üzere oksijen oranı son derece yüksektir. Yaylanın herhangi bir noktasında kamp kurmak, tamamen ücretsizdir.

Çadır konaklama yerleri ve yürüyüş parkurları bulunan Araklı Pazarcık Yaylası Kamp Alanı’nda, tuvalet, çeşme ve elektrik gibi imkanlar bulunmamaktadır. Yiyecek- içecek ihtiyaçlarının ise yaylaya yakın noktalarda hizmet veren bakkallardan veyahut da benzin istasyonlarından karşılanması gerekmektedir.

Arakli Pazarcik Yaylasi Kamp Alani

SERA GÖLÜ KAMP ALANI

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Gölü, ilginç hikayesi ile bilinmektedir. 1950 yılında yaşanan yoğun yağışın ardından iki dağın arasında heyelan oluşmuş ve burası göle dönüşmüştür.

Hem yeşile hem de maviye doyuran Sera Gölü Kamp Alanı, kamp severler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Alanda tuvalet, elektrik ve çeşme gibi imkanlar bulunmamaktadır. Bu tip ihtiyaçlar ve diğer yeme- içme ihtiyaçları, kamp alanına yakın tesisler aracılığı ile karşılanmalıdır.

DEMİRLİ KAMP ALANI

Uzungöl’e birkaç km’lik mesafede bulunan Demirli Köyü, Trabzon’un şehir merkezine ise yaklaşık olarak 1,5 saatlik uzaklıktadır. Orman manzarası ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen bu alan hem ücretsiz hem de birçok kamp alanına göre çok daha sessizdir. Alanda hizmet veren herhangi bir işletme bulunmadığı gibi tuvalet, elektrik ve çeşme gibi imkanlar da yoktur. Bu neden ile kamp yapacak olan kişilerin alana gitmeden önce Uzungöl çevresinde hizmet veren tesislere uğramaları gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi