Trabzon’da, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na yönelik planlama ve değerlendirme toplantısı, Vali Aziz Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Trabzon Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, 9 Eylül itibarıyla okulların açılacağını ve yeni eğitim-öğretim yılına başlanacağını belirtti. Vali Yıldırım, eğitimcilerin toplum için kritik bir rol üstlendiklerini vurgulayarak, “Siz eğitimciler olarak çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. İnsan yetiştiriyorsunuz, gelecek nesillere yön veriyorsunuz. Bu noktada yaptığınız iş çok önemli” dedi.

Vali Yıldırım, yeni eğitim yılı için olumlu bir başlangıç yapmayı umduğunu ifade ederek, “Okullarımızda daha iyiyi, daha güzeli yakalamak adına tatlı bir rekabet olsun isterim. Bütün okullarımız ve öğretmenlerimiz aynı derecede kıymetlidir. Bunun bilinmesini isterim. Yeni eğitim sezonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, eğitim yılı öncesi yapılan değerlendirmeler ve planlamaların ardından sona erdi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu yılın eğitim sürecinin verimli ve başarılı geçmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi