ÇELEBİ: SAĞLIK TURİZMİNDE YENİ HEDEF PAZARLARIMIZ VAR
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, 1.5 yıl önce bakanlık destekli Trabzon Sağlık Turizmi Projesine başladıklarını belirterek, "Türkiye'de Sağlık Turizmi Projesi uygulayan tek oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık Turizmi pazarı dünyada 100 milyar doları geçmiş durumda ve amacımız şehrimizin bu pazardan daha fazla pay almasını sağlamak. Yapılan çalışmalar nedeniyle Trabzon imkansızlıklara rağmen 1-0 önde. Direkt uçuşlar da önemli bu konuda. Avrupa ve Körfez bölgesinden yaz aylarında yoğun direkt uçuşlar var. Ayrıca Bakü ve Tiflis'le de direkt uçak bağlantımız var. Azerbaycan ve Gürcistan'da sağlık turizmi konusunda çalışmalar yürütüyoruz ve bir ilerleme kaydettik. Körfez ve Erbil bölgesinde çalışmalara başlıyoruz. Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki Türk vatandaşlarımız sağlık problemlerini Türkiye'de çözüyor. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri de hedef pazarlarımız arasında. Trabzon turizmi yatak sayısı olarak iyi durumda ve sağlık turizmi de bu anlamda düşük sezonlarımız için önemli. Sağlık turizmine hizmet verecek VIP Hastane konusunda çalışma yapılmasını bekliyoruz. Yerel yönetimler ve bürokrasiden de daha fazla destek istiyoruz. Çalışmalarımızı tüm bölgeyi düşünerek yapıyoruz. Amacımız, Trabzon ve bölgeyi bu coğrafyanın sağlık merkezi yapmaktır" ifadesini kullandı.
YILDIRIM: SAĞLIK PERSONELİMİZE VE TESİSLERİMIZE GÜVENİYORUZ
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Hedefimiz sağlık arayan insanları Avrupa'dan buraya getirebilmek. Avrupa'ya göre farklı hizmetler sunmamız lazım ki insanlar gelsin. Doktorlarımız ve sağlık tesislerimiz orası kadar iyi. Avrupa'da alınacak hizmetin çok daha iyisini daha ucuza burada verebiliriz. Avrupa'da 2 milyonun üzerinde insanımız da var. Trabzon olarak sağlık turizmi tecrübemiz var. Bunu temel alarak alanımızı genişletebiliriz. Direkt uçuşlar var. Hizmet kaliteli verilirse buraya da gelirler ve turizm boyutumuz da çok güçlü. Şehir Hastanemiz de seneye bittiğinde daha donanımlı olacağız. Buradaki sağlık personelimize, tesislerimize güveniyoruz. Sabırlı, bilgili, tecrübeli sağlıkçılarımız var. TTSO da buraya daha fazla sağlık turisti çekebilmek için elinden geleni yapıyor. Tüm kurumlarımız çalışıyor" diye konuştu.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "Amacımız Trabzon'un sağlık turizminden daha fazla pay almasını sağlamak. Bu anlamda kurumlarımızda çalışıyoruz ve Nisan ayında düzenleyeceğimiz toplantının da bu hedefe katkı vereceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise "Trabzon'da sağlık turizmi iyi yönetilebilirse Kafkaslar, Ortadoğu, Avrupa'dan sağlık turisti gelebilir. Altyapı, personel ve fiyat bakımından sağlık turizmi olanaklarımız fazla ve önemli fırsatlar sunuyor" diye konuştu.
Toplantının son bölümünde Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu (ATDF) Başkanı Salih Altınışık ve diğer ilgililer, Sağlık Zirvesi ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Zirvede sağlık sektörü ve sağlık turizmindeki yenilikçi ürünler, hizmet ve teknolojiler, uluslararası arenada pazarlama, yatırımcılarla birebir buluşma, uluslararası işbirlikleri, dijitalleşme ve yapay zeka konularının paneller, workshoplar, ikili iş görüşmeleri yoluyla işleneceği ifade edildi.
TRABZON TSO BASIN BİRİMİ