Trabzon Bölge Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Temel Ambulans Modülü eğitimi, 03-07 Haziran 2024 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi. İl Ambulans Servisi Başhekimliği modül eğitimcileri tarafından yönetilen eğitim, acil sağlık hizmetlerinde görev alacak sağlık personeline yönelik olarak düzenlendi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nin destekleriyle gerçekleştirilen eğitime, Trabzon ve Artvin İl Ambulans Servisi Başhekimliği acil sağlık hizmetleri istasyonlarında yeni göreve başlayan 17 sağlık personeli katıldı.

Eğitim süresince katılımcılara Acil Olgu Yönetimi, Haberleşme, Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj, Temel Yaşam Desteği (Bebek, Çocuk ve Erişkinlerde), İleri Hava Yolu Teknikleri (Entübasyon), Temel EKG ve Ritim Bozuklukları, Arrest ve Periarrest Ritimlerin Yönetimi ile Elektriksel Tedavi Yöntemleri, Ambulans Ekipmanları, Solunum Yetmezliğine Yaklaşım, Şok ve Travmalı Hastaya Yaklaşım gibi konularda teorik, uygulamalı, parça öğretim ve simülasyonlarla bilgi ve beceri kazandırıldı.

Eğitim hakkında konuşan Trabzon İl Sağlık Müdürü, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitimin acil sağlık hizmetlerinde kaliteli ve etkin bir hizmet sunulması adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Sağlık personelinin güncel bilgi ve becerilerle donatılmasının acil müdahalelerdeki başarıyı artırdığı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi