Trabzon’u etkisi altına alan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan seferberlik, bölge halkının büyük takdirini topladı. Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde ciddi hasara yol açan afet sonrası, 279 personel ve 171 araçla bölgede yapılan çalışmalar halkın mağduriyetini hızla giderdi.

Afetin ardından, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ekipleri ilk müdahaleyi yaparak selzede vatandaşların yanında yer aldı. Araklı ilçesinde yoğun bir mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, başkan Genç’in liderliğinde afet bölgelerine anında ulaşarak destek sağladı. Vatandaşlar, ilk andan itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Genç’e teşekkürlerini iletti.

"Başkan Genç Yanımızdan Hiç Ayrılmadı"

Araklı Merkez Mahallesi Muhtarı Selçuk Yılmaz, yaşananları şu sözlerle anlattı: “43 yaşımdayım, böylesine şiddetli bir yağmur ve felaketle ilk kez karşılaştım. O gece sel suları dizimize kadar yükselmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, tüm araçları ve ekipleriyle yanımızdaydı. Başkanımız Ahmet Metin Genç, sabah saatlerine kadar bizimle birlikteydi ve esnafımıza büyük destek sağladı.”

"Mağduriyetler Hızla Giderildi"

Büyükşehir Belediyesi Encümeni Sevgi Aktaş ise, yaşanan felaketin ardından koordineli bir şekilde çalışarak halkın mağduriyetini en aza indirdiklerini belirtti. "Afet anında hızlıca bir afet koordinasyonu kuruldu ve şu an merkezde hiçbir sıkıntı yok. Köylerde de çalışmalar hızla devam ediyor," dedi.

"Hızır Gibi Yetişti"

Esnaf Hüseyin Alioğlu, yaşadıkları afeti ilk kez tecrübe ettiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemiz çok büyük yardımlar yaptı. Başkan Ahmet Metin Genç’e ve tüm ekiplere minnettarız,” dedi. Bir diğer esnaf Mustafa Taşkın ise, “İlçemiz büyük bir felaket yaşadı, ancak Büyükşehir Belediyesi hızır gibi yetişti ve mağduriyetleri büyük oranda giderdi," diye ekledi.

Trabzon halkı, Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı ve etkili müdahaleleri sayesinde selin yaralarını sarmaya başladı. Ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ederken, bölgedeki selzede vatandaşlar belediyeye olan minnettarlıklarını her fırsatta dile getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi