Bölgesel

Trabzon'da Şehitlerimiz İçin 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Trabzon'da 15 Temmuz Anma Programı Şehitleri Unutmadı

Abone Ol

Trabzon Valiliği himayesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi. Şehitlerimizin ruhu için 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam edildi.

Vali Aziz Yıldırım'a ay yıldızlı sancağı teslim eden "15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu" etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Sancak koşusuna katılan gençleri tebrik eden Vali Yıldırım, "Bayrağına, vatanına sevdalı gençlerimiz her daim var olsunlar. Onları tebrik ediyorum." dedi.

Anma programına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yıldırım, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz; tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini gösteren tarihi bir direniştir. Necip milletimiz, vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle bu kutsal görevde tarihi bir destan yazmıştır." şeklinde konuştu.