Trabzon’da, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, anlamlı bir konferans düzenlendi. Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konusu ele alındı. Konferansa, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay katıldı.

İlçe Vaizi Mustafa Özer'in sunuculuğunu yaptığı program, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ortaalan Mahallesi Fatih Camii İmam-Hatibi İslam Aydın’ın Kur’an tilaveti sonrası İlçe Müftüsü Yusuf Genç açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından din görevlileri tarafından ilahi dinletisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" sinevizyon gösterimi katılımcılara sunuldu.

Konferansta konuşan Dr. İsa Onay, insanın yeryüzünün en değerli varlığı olduğunu belirterek, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) adalet, merhamet ve güzel ahlak gibi değerlere vurgu yaptığını ifade etti. Hz. Peygamber'in, sahabeleriyle yaptığı bir konuşmadan örnek vererek, "Müminin şahsiyeti, her şartta mahlukata faydalı olmasını gerektirir" dedi. Onay, ayrıca İbn-i Haldun’un “Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın, zira zaten size benzeyeceklerdir. Kendinizi terbiye edin” sözünü hatırlatarak, çocukların Kur’an ve sünnete göre yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Programa; Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar ve diğer önemli isimlerin yanı sıra, müftülük personeli, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu anlamlı etkinlik, Peygamber Efendimiz'in örnek şahsiyetini hatırlatarak toplumsal değerlerin inşasına katkı sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi