Trabzon'u ziyaret etmek için en ideal zaman ilkbahar (Mayıs-Haziran) ve sonbahar (Eylül-Ekim) aylarıdır. Bu aylarda hava sıcaklıkları oldukça ılımandır ve yağışlar azdır. Yaz aylarında ise hava sıcak ve nemli olabilir, kış aylarında ise kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapalı olabilir.

Trabzon'da Görülecek Yerler

Trabzon, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turisti cezbeden bir şehirdir. Şehrin en önemli turistik yerlerinden bazıları şunlardır:Sumela 1

Sümela Manastırı: Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, kayalık bir yamaca oyulmuş bir manastırdır. Meryem Ana'ya adanmış olan manastır, 4. yüzyıldan kalmadır ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Sumela 1-1

Ayasofya Müzesi: Trabzon merkezde bulunan Ayasofya Müzesi, 13. yüzyılda kilise olarak inşa edilmiş ve daha sonra camiye dönüştürülmüştür. Günümüzde müze olarak hizmet veren binanın kubbesi ve freskleri oldukça ilgi çekicidir.

108417-2Atatürk Köşkü: Soğuksu'da bulunan Atatürk Köşkü, 19. yüzyıldan kalma bir konaktır. Atatürk'ün 1924 yılında Trabzon'a geldiğinde ağırlandığı yer olan köşk, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Uzungollu

Uzungöl: Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl, Türkiye'nin en popüler turistik yerlerinden biridir. Yeşilliklerle çevrili gölde tekne turu yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir veya kamp yapabilirsiniz.

108417-3

Boztepe: Trabzon'un en yüksek noktası olan Boztepe'den şehrin panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Teleferikle tepeye çıkabilir ve burada bulunan kafelerde veya restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Gulbahar Hatun Cami Trabzon

Gülbahar Hatun Camii:Trabzon'da bulunan en güzel camilerden biri olan Gülbahar Hatun Camii, 1583 yılında inşa edilmiştir. Cami, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.

Gulbahar Hatun Cami Trabzon-1

Zağnos Vadisi:Trabzon'un en güzel vadilerinden biri olan Zağnos Vadisi, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için ideal bir yerdir. Vadide şelaleler, göller ve mağaralar bulunmaktadır.

Hıdırnebi Yaylası: Trabzon'un en yüksek yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası, bulutların üzerinde bir manzara sunmaktadır. Yaylada doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet sürebilir veya at biniciliği yapabilirsiniz.

Çal Mağarası: Dünyanın en uzun mağaralarından biri olan Çal Mağarası, Trabzon'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Mağarada sarkıt ve dikitler bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi