Bölgesel

Trabzon'da Enerji Koordinasyon Toplantısı: Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklar Öne Çıkıyor

Trabzon'da Enerji Koordinasyon Toplantısı: Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklar Gündemde

Abone Ol

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın ev sahipliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın başkanlığında önemli bir enerji koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kazaz ve enerji sektöründeki sanayici iş adamları ile temsilcileri katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmada enerjinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin artan nüfusu, ekonomisi ve ihracatı ile birlikte enerji talebi de sürekli artmaktadır. Bu artan talebi karşılamak için yerli ve yenilenebilir kaynaklara olan ihtiyacımızı maksimum düzeyde karşılamalıyız" dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise konuşmasında elektriğin hayatın her aşamasında vazgeçilmez bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, "Enerji eksikliğini hissettirmemek için bürokratlarımız ve uzmanlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde canla başla çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.