Bölgesel

Trabzon'da Bisiklet Tutkunları 15 Temmuz Şehitleri İçin Pedalları Çevirdi

Başkan Genç: Trabzon'da Bisiklet Yolları Yaygınlaşıyor, 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadık

Abone Ol

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Trabzon Ulaşım A.Ş. (TULAŞ), sahil şeridindeki kiralık bisiklet filosuna 70 yeni bisiklet ekledi. Bisikletler, sporcuların 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen özel bir törenle hizmete sunuldu. Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, törende yaptığı açıklamada, "15 Temmuz kahramanlarını çeşitli etkinliklerle anıyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

Başkan Genç'in verdiği bilgiye göre, Ganita’dan Ayasofya’ya kadar yapılan bisiklet turuna bisiklet sporcuları ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Başkan Genç, bu yeni hizmetin Trabzon'un her yaştan vatandaşı için daha sağlıklı ve spor dolu bir yaşam sunmayı amaçladığını belirterek, "TULAŞ bünyesindeki 90 bisikletin yanına 50 yetişkin ve 20 çocuk bisikleti daha ekledik. Ayasofya ile Ganita arasındaki bisiklet yoluna ek olarak, ay sonunda Yalıncak'ta da yeni bir bisiklet sürüş güzergahı açacağız. Gelecek yıl ise Akçaabat’ta bu hizmeti başlatıp kent genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

15 Temmuz'un önemine vurgu yapan Başkan Genç, "Bu tarih, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için verilen mücadelenin simgesidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz olarak, 15 Temmuz'un anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bisiklet turu da bu etkinliklerden biridir" şeklinde konuştu.