Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde, 2024 yılı fındık rekolte çalışmaları başladı. İl genelindeki fındık üretimini belirlemek amacıyla kurulan komisyon, batı ilçelerinden başlayarak şehrin bütün ilçelerini kapsayacak şekilde çalışmalarına başladı.

Şalpazarı ilçesinde başlayan rekolte belirleme çalışmaları, örnek dalların bulunduğu bahçelerde çotanak sayılarının belirlenmesiyle birlikte devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, çotanakta bulunan sağlam fındık tane sayıları da incelenerek kayıt altına alınıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Ziraat Odası, Ulusal Fındık Konseyi ve Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumların görevlendirdiği uzman personeller, örnek bahçelerde sayım işlemlerini tamamlamak üzere çalışmalarına devam ediyor.

İl genelindeki örnek bahçelerin sayım işlemleri tamamlandıktan sonra, konu uzmanı komisyon üyeleriyle birlikte yapılacak toplantı ile esas katsayılar belirlenecek ve fındık rekolte çalışmaları sonuçlandırılacak.

Kaynak: Haber Merkezi