Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol inşa ediyor. Çift yönlü olarak planlanan bu yol, hastane güzergahındaki trafik sorununu çözmeyi hedefliyor.

Yol Yapım Çalışmaları Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yomra'nın Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Okullar Caddesi'nin yol sorunlarına çözüm getirmek üzere harekete geçti. Hastanenin bulunduğu Muratlı Caddesi'nde yeni bir yol açma çalışması başlatılırken, Okullar Caddesi'nde de genişletme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hastane bölgesinde trafik rahatlayacak.

Başkan Genç: “Yol Sorunlarını Çözmeye Devam Ediyoruz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nerede bir yol sorunu varsa, çözme gayreti içerisindeyiz. Kaşüstü'nde vatandaşlarımızın yoğun kullandığı Okullar Caddesi’nde yol genişletme ve hastane yolunda çift yönlü yeni yol açma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma, hastane yolundaki trafik yükünü büyük oranda azaltacak ve bölge rahat bir nefes alacak. Alternatif yollar ile vatandaşlarımızın trafik şikayetlerini en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Mahalleli Destek Verdi

Kaşüstü Mahalle Muhtarı Fatih Avcı ise, “Mahallemiz her dönem çok kalabalık oluyor. Yaz aylarında turist yoğunluğu yaşanırken okul döneminde ise özellikle Okullar Caddesi’nde büyük bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Hastanemiz Trabzon’umuza ve bölgemize hizmet veriyor. Hem Okullar Caddesi’nde yapılan yol genişletme çalışması hem de hastane güzergahında yapılan yeni yol açma çalışması çok kıymetli. Çalışmalar tamamlandığında mahallemiz rahat bir nefes alacak. Hastane yolundaki yıllardır süren sorun çözüme kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız artık mağduriyet yaşamayacak” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu kapsamlı çalışması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor ve trafik sorunlarının çözülmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi