Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2024 LGS sınavında Türkiye birincileri arasına giren öğrencileri makamında kabul etti. Başkan Genç, öğrencilerin başarılarından büyük gurur duyduğunu ifade ederek, onların bilgiye hızlı erişimi, değişen bakış açıları ve artan özgüvenleriyle geleceğe umutla baktıklarını vurguladı.

Başkan Genç'in makamında gerçekleşen kabulde, Trabzon’dan Türkiye birincisi olan Berru Tanrıver, Mustafa Türker Yarar ve Ömer Kaan Cansu ile bir araya geldi. Gençlerin elde ettiği bu üstün başarıdan dolayı mutluluğunu dile getiren Başkan Genç, “Sizinle, öğretmenlerinizle ve ailelerinizle gurur duyduk. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitimde gösterdikleri bu başarılar bizleri umutlandırıyor” dedi.

Öğrencilerle yapılan sohbet sırasında eğitim süreçleri ve gelecek planları hakkında bilgi alan Başkan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin eğitimine desteklerinin her zaman devam edeceğini belirtti. Genç, “Öğrencilerimizin başarılarını daha da ileriye taşımak için üzerimize düşeni yapacağız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden biri” şeklinde konuştu.

Başkan Genç, gençlerin bilgiye erişimlerinin hızlandığını, bakış açılarının değiştiğini ve özgüvenlerinin arttığını vurgulayarak, “Bu gençlikle beraber gelecek çok daha güçlü olacak. Hem bugün adına hem de gelecek adına çok umutluyum. Gençlerimiz, kendi kariyerlerinin peşine düşerken aynı zamanda ülkeleri ve milletleri için de fayda üretecekler. Böyle bir nesle sahip olduğumuz için çok şanslıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi