Trabzon'da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası Grup Yarışmaları'nda Tonya'nın gençler kategorisindeki başarısı dikkat çekti. Tonyaspor Halk Oyunları Ekipleri, gençler dalında birinci olurken, büyükler kategorisinde üçüncülük elde etti. Başarılı performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken ekipler, şimdi Türkiye finalinde Tonya'yı temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Tonyaspor'un bu başarısında emeği geçenleri tebrik edenler arasında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Veysel Kurt, Tonyaspor Başkanı İlyas Kurt, Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, THOF Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Malkoçoğlu ve Tonya Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Abdulkadir Köroğlu öne çıkıyor. Ayrıca, öğrencilerin başarısında katkısı bulunan Tonya Anadolu Lisesi ve Feride Ahmet Şener Ortaokulu yöneticileri ile horon ekiplerinin eğitiminde emeği geçen Ayşe Yıldırım hocası da kutlanıyor.

Tonya'nın halk oyunları geleneğini ve kültürünü yaşatmak adına elde edilen bu başarılar, ilçenin kültürel zenginliğini daha da ön plana çıkarıyor. Tonyaspor Halk Oyunları Ekipleri, Türkiye finalinde de başarılı bir performans sergileyerek ilçelerini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi