Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sivas'ın Akıncılar ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatacağı yeni konut projesini duyurdu. Bu kapsamda, 340 bin lira peşinatla satışa sunulacak toplam 21 konut için başvurular, Ziraat Bankası şubeleri ve e-Devlet üzerinden kabul edilecek. TOKİ’nin 2024 yılı bitmeden hayata geçireceği proje, artan konut fiyatları karşısında ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

Ev Sahibi Olmak Artık Daha Kolay
Proje kapsamında 340 bin lira peşinat ödemesi yapıldıktan sonra, kalan miktar 72 ay vade ile ödenebilecek. Vatandaşların bu projeye başvurmaları için gereken koşullar ve taksitlendirme seçenekleri de açıklandı. Özellikle bankalardan kredi almakta zorlanan vatandaşlar için büyük bir avantaj sunan bu proje, uygun taksitlerle ev sahibi olma şansı tanıyor.

Başvuru Tarihleri ve Şartlar
Projede satışa sunulacak toplam 21 konuttan 8'i 2+1, 13'ü ise 3+1 olacak şekilde planlandı. Başvurular, 21 Ekim ve 30 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular ise 29 Ekim’e kadar açık olacak. Başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi ve vatandaşların bu süre zarfında başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Taksitler ve Ödeme Koşulları
TOKİ tarafından yapılan açıklamada, satışa sunulacak konutlar için 340.146,04 TL peşinat ve 120 ay vade ile aylık 8.503,65 TL taksit seçenekleri bulunacağı belirtildi. TOKİ’nin yeni konut projesi, Sivas Akıncılar'da toplam 2. etap 276 konut ve 3 dükkandan oluşan ticaret merkezi içerisinde yer alacak.

Bu fırsat, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için önemli bir avantaj sağlarken, TOKİ’nin Türkiye genelinde benzer projeleri farklı illerde de devam ediyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmaları ve fırsatı kaçırmamaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi