Trabzon’un sağlık turizmi potansiyelini artırmak amacıyla Gürcistan ile doğrudan uçuşlar başlatılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu adımın şehri sağlık merkezi olarak daha da öne çıkaracağını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turizm ve sağlık toplantısına katıldı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, özel hastaneler, KTÜ Tıp Fakültesi, Oteller Birliği, alışveriş merkezleri ve turizm acentelerinin temsilcileri de katılım gösterdi. Toplantıda, Trabzon’un gelişen turizm potansiyeline dikkat çeken Başkan Genç, sağlık turizminin şehir ekonomisine olan katkısını vurguladı.

Başkan Genç, “Trabzon’un sağlık turizmi potansiyeli gerçekten çok büyük. Şehrimiz, farklı inançlara hitap eden bir cazibe merkezi haline geldi. Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayarak şehrimizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İnşaatı hızla devam eden şehir hastanemiz tamamlandığında, Trabzon’un bir sağlık merkezi olarak önemi daha da artacak” dedi.

Turizm Geliri Fındık Gelirini Geride Bıraktı

Başkan Genç, Trabzon’un uluslararası bağlantılarını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl sadece Batum’dan 41 bin 738 kişinin Trabzon’u sağlık turizmi amacıyla ziyaret ettiğini ifade eden Genç, bu sayıyı artırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Bakü’den Trabzon’a haftada dört kez doğrudan uçuşların gerçekleştirildiğini belirtti ve “Tiflis’le de birlikte Gürcistan'ın tamamına yayılabilecek bir anlayışı ortaya koymak istedik” diye ekledi. Genç, turizmin Trabzon ekonomisine olan katkısının fındık gelirini geride bıraktığını belirterek, “2022 yılı sonu itibarıyla Trabzon’a fındıktan sağlanan gelir 126 milyon dolar iken, turizmden elde edilen gelir 1 milyar 76 milyon dolar olmuştur” dedi.

Doğrudan Uçuşlar Başlıyor

Gürcistan ile sağlık turizmi alanında önemli bir işbirliği kararı aldıklarını duyuran Başkan Genç, Tiflis’ten Trabzon’a doğrudan uçuşların başlayacağını ve Trabzon’un sağlık merkezi olma vizyonunun daha da güçleneceğini ifade etti. Bu anlaşmanın şehre hayırlı olmasını dileyen Genç, “100 koltuk garantisi vererek bu uçuşların düzenli olarak yapılmasını sağlayacağız. 100 koltuğu iş dünyamızın değerli temsilcileri ile paylaştık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu garantinin tamamının kefili olduk” dedi. Başkan Genç, uçuşların çok yakında başlayacağını da sözlerine ekledi.

100 Bilet Garantisi Paylaşıldı

Trabzon-Tiflis direkt uçuş seferlerine verilecek katkı payı oranları şu şekilde oluştu: Trabzon Büyükşehir Belediyesi yüzde 10, Forum AVM yüzde 10, Rubenis AVM yüzde 2,5, Cevahir AVM yüzde 2,5, Trabzon Oteller Birliği yüzde 5, İmperial Hastanesi yüzde 12, Medicalpark Yıldızlı yüzde 10, Medicalpark Karadeniz yüzde 10, 7M Hastanesi yüzde 7, KTÜ Farabi Hastanesi yüzde 12, ULUTUR yüzde 17, Dentomed Dış Polikliniği yüzde 1, Kuzeygöz Hastanesi yüzde 1.

Trabzon’un sağlık turizmi alanında attığı bu adımlar, şehri uluslararası alanda sağlık merkezi olarak daha da güçlü bir konuma getirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi