AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Cumhuriyet tarihindeki darbelerin karanlık bir sayfa olarak açıldığını belirtti. Tahtalı, darbelerin ülkenin kalkınmasını engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, özellikle 27 Mayıs 1960 darbesinin Türkiye'nin milli iradesinden kopan bir zihniyetin ürünü olduğunu dile getirdi.

Tahtalı, yapılan basın açıklamasında darbelerin Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin önünde engel olduğunu ifade etti. Özellikle Adnan Menderes döneminde gerçekleştirilen projelerle Türkiye'nin çağ atladığını belirten Tahtalı, darbelerin bu tür ilerlemeleri engellediğini vurguladı.

27 Mayıs Darbesi'nin ardından yaşanan hukuksuzlukları da dile getiren Tahtalı, demokratik yönetime anti-demokratik yöntemlerle el konulduğunu ve seçilmiş yöneticilerin tutuklandığını belirtti. Tiyatrovari "Yassıada Yargılamaları" ile masum insanların hukuk dışı şekilde idam edildiğini ifade etti.

Tahtalı, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini de hatırlatarak, Türk milletinin demokrasiye olan inancının bir kez daha gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin darbecilere karşı gösterdiği vakur duruşun altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi