CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı; "Yani ben iktidar milletvekillerinin de bu verilen 2500 lirayla emeklilerin geçinemeyeceğini bildiğini elbette ki tespit ediyorum. Ya burada eve eğer hayır geçinir diye söyleyen şimdi iktidar milletvekillerinden arkadaşlarımız varsa şimdi bir ellerini bir kaldırsınlar bir onları bir görelim. Bakıyorum yok. Demek ki bu konuda anlaştık" dedi.

Ocaklı; "Bir uzlaşma sağlamışız yani. Şimdi mesele şudur değerli arkadaşlar bakın hepimiz biliyoruz. Türkiye'de emekliye pay ayrılmamasının gerekçesi nedir? Kaynağımız yok. Doğru mudur arkadaşlar? Budur. Peki ben size şimdi küçük küçük örnekler vereceğim. Kaynak var mıymış yok muymuş? Ben Rize'den geliyorum. Rize'de genel olarak insanlar çaydan geçinirler. Çayda devlet 17 lira kilogramını açıkladı. Ama bugün itibariyle 10 lira ile 12 lira arasında özel sektöre Çaykur alamadığı için mahkûm olan bir vatandaş topluluğu var. Buna hiç ses çıkarmıyorsunuz. Bak kaynak nerede Rize'de? Rize'ye 10 milyar lira kaynak ayrılmış arkadaşlar. Neye biliyor musunuz? Üç kaleme. Bir denizin dolgusu iki Araplar ulaşsın diye yol ve bütün bunlar neyle yapılmış? Üç kişilik müteahhit grubunun davet edilmesi ve birine işin teslim edilmesi yani 21D ile. İyi bir inşaat mühendisiyim iddia ediyorum. On milyar liraya sizin ihale ettiğiniz yeri ben dört milyar liraya beş milyar liraya yaptırırım arkadaşlar iddia ediyorum. Neymiş kaynak? kaynak sizin fazla ödediğiniz buradaymış. Ne yapmamız lazımmış? Kamu ihale kanunuyla ihale etsek bu rakamlar on milyar değil işte size altı milyar beş milyara gelecek işte size dört milyar kaynak. Bunu Türkiye'nin bir ili için örnek verdim. Bütün illerimizde en küçük illerinden bir tanesidir bu. Bütün illerimizde bu hesabı yaparsak ben yapmadım açıkçası ama 80 vilayette sayın bunları. İşte çıkar bütçe ortaya. Size büyük bir bütçe çıkar" dedi.

“Şu 12.500 lirayı asgari ücret seviyesine getirelim”

Ocaklı konuşmasının devamında; "Arkadaşlar bu emekliye geçinemediği zaman kaynak yoktur deme şansımız yoktur. Her şeyi durdurmamız gerekiyor. Vicdanlıysak bunu yapmamız gerekiyor. Bunu yapmadığınız için şu anda hepiniz suçlusunuz. Şimdi gelin bir iyilik yapalım. Kolaydır bu ya, yapabiliriz bunu. Siz bir önerge verin, biz kabul edelim. Şu 12.500 lirayı asgari ücret seviyesine getirelim. Kaynağı beraber buluruz. Bulamadığımız yerde ertelenecek olan her borcu birlikte ifade eder ve kabul ettiririz vatandaşa. Ama burada bir adım atmak size düşüyor. Bizim defalarca verdiğimiz teklifleri geri çevirdiniz. Bu insani talebi Umarım şimdi gündeme getirip yerine getirirsiniz" dedi

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU