Bartın'ın İnkumu tatil beldesinde, son 3 saat içerisinde denize giren 9 kişi boğulma tehlikesi atlattı. Boğulma tehlikesi geçiren 8 kişi can kurtaran ekipleri tarafından, bir kişi ise halat yardımıyla kurtarıldı. Dalgaların yer yer 2 metreye kadar ulaştığı mavi bayraklı plajda, denize girmek yasaklandı. Sahil güvenlik ekipleri ve jandarma, vatandaşları sudan çıkardı. 

Bartın Valiliği tarafından alınan kararla; İnkumu, Güzelcehisar ve Mugada sahillerinde denize girmek yasaklandı. İnkumu tatil beldesinde jandarma ekipleri ve cankurtaranlar düdük çalarak, denize girenleri çıkarttı. Güzelcehisar Plajı’nda ise sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler, denizde anonslar yaparak, vatandaşların denizden çıkmalarını istedi. Rüzgarın öğleden sonra şiddetini artırması bekleniyor.

274 151725 Plaj 1669B9Cc59E831

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bir yasak kararı da Samsun Valiliği'nden geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz'deki olumsuz hava şartları nedeniyle denize girilmemesi uyarısında bulunuldu. 

Açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre, Samsun'da sahillerin tamamında rüzgar hızı nedeniyle dalga yüksekliğinin artmasının beklendiği vurgulandı. 

Rüzgar hızının saatte 27 deniz miline, dalga yüksekliğinin 1,7 metreye kadar ulaşabileceği aktarılan açıklamada, "Muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur." denildi.

Kaynak: Haber Merkezi