Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Narin Güran'ın annesi, babası, ağabeyleri, amcaları ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşi de dahil olmak üzere 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

22 şüpheli gözaltında

Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltında bulunan 22 şüphelinin kimlikleri açıklandı. Şüpheliler arasında şu isimler var: Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi.

Anne ve baba için tutuklama talebi yapıldı

Narin'in annesi, babası ve bir amcasının da bulunduğu dokuz kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Anne ve babanın suçlamaları reddettiği bildirildi. 13 kişinin sorgusu ise adliyede üç savcı tarafından devam ediyor.

Amca Güran tutuklandı

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmalarının yanı sıra, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi