Genel

Sinan Ateş Nasıl Öldü? Sinan Ateş Kim, Neden Öldürdü? Sinan Ateş Vurulma Anı

Sinan Ateş davası başladı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı 1 Temmuz Pazartesi günü araştırılmaya başladı 22 sanığın hakim karşısına çıktığı Sinan Ateş davası tetikçi Eray Özyağci, Doğukan Çep’ten Sinan Ateş’i ayaklarından vurması için emir alarak geldiğini söyledi. Peki, Sinan Ateş nasıl öldü? İşte yanıtı..

Abone Ol

Tüm Türkiye’nin kilitlendiği Sinan Ateş suikastı duruşma günü geldi. 1 Temmuz Pazartesi günü yapılan Sinan Ateş cinayeti ilk duruşma Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde yapıldı. 22 sanığın hakim karşısına çıktığı duruşmada tetikçi Eray Özyağci Doğukan Çep’ten ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini söyledi. Doğukan Çep ise, “Evet, ben azmettirdim. Planı ben yaptım ama amacım öldürmek değildi. Eğer ben bir suikast düzenlettirecek olsaydım, motorla yanlarından geçerken ateş ettirebilirdim” diye konuştu. Peki, Sinan Ateş nasıl öldü? İşte merak edilenler..

SİNAN ATEŞ NASIL ÖLDÜ?

30 Aralık 2022 tarihinde Ankara Çankaya’da silahlı saldırıya uğrayan eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı. Cuma namazı çıkışı arkadaşlarıyla yürürken motosikletli kişilerin saldırısına uğrayan Sinan Ateş hayatını kaybetti. 38 yaşında vefat eden Sinan Ateş’in vurulduktan sonra yere düştüğü ardından arkadaşının kaçan saldırganlara ateş ettiği görüldü. Ankara Başsavcılığı 22 kişi hakkında “tasarlayarak öldürme” suçundan iddianame düzenledi.