Genel

Şile gezilecek yerler! 11 öneri

Şile; yalnızca İstanbul’un değil, ülkemizin en turistik ilçelerinden bir tanesidir. Şile’nin turizm faaliyetleri açısından bu kadar önemli olmasının sebebi konumu ve içerisinde barındırdığı güzelliklerdir. İşte Şileyi ziyaret etmek isteyenlerin gezi rotalarına eklemeleri gereken yerler…

Abone Ol

Şile, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan bir ilçedir. Şile; Beykoz, Pendik, Derince ve Gebze gibi önemli ilçeler ile de komşudur. Şile, yalnızca İstanbul’da değil ülkemizin genelinde yaşamak için en çok tercih edilen ilçelerden biridir. Bu durumun sebebi Şile’nin iş olanakları açısından oldukça avantajlı bir ilçe olmasıdır. Şile ziyaretleri esnasında gezmeniz gereken yerler başlıca şunlardır:

Şile Kalesi

Şile denildiği zaman akıllara gelen ilk yerlerden biri Şile Kalesi olacaktır. Cenevizliler tarafından inşa edilmiş olan Şile Kalesi, bölgeye hükmeden Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti gibi farklı devletler tarafından da kullanılmıştır. 12 metre uzunluğunda olan Şile Kalesi, ünlü animasyon karakteri Sünger Bob’a benzemektedir.

Şile Halk Plajı

Ayazma Plajı olarak da bilinen Şile Halk Plajı, mavi bayraklı bir plajdır. Bu plaj hem temiz suyu hem de sarı kumları ile ziyaretçilerini memnun etmeyi başarmıştır. 50 metre genişliğe sahip olan Şile Halk Plajı’nın bulunduğu bölgede birçok otel, restoran, bar ve kafe de bulunmaktadır.

Ağlayan Kaya

Şile denildiği zaman akıllara gelen yerlerden biri olan Ağlayan Kaya, Şile ilçe merkezinden 10 dakika yürüyerek ulaşacağınız bir konumda bulunmaktadır. Ağlayan bir kadın figürüne benzeyen bu oluşum hakkında birçok efsane bulunmaktadır. Ağlayan kaya hakkında en çok bilinen efsane, bu kayanın aslında aşık olduğu kişiye kavuşamayan bir kadının kederinden taşlaşmış hali olduğu üzerine olan efsanesidir. Ağlayan Kaya’yı ziyaret ederek efsanevi fotoğraf karelerini yakalayabilirsiniz.

Ağva

Göksü Deresi ve Yeşilçay Arasında bulunan Ağva, doğa ile iç içe vakit geçirmek için ideal bir yerdir. Ağva ziyaretleriniz esansında balık tutma ya da yürüyüş gibi birçok farklı aktivite yapabilirsiniz.

Kabaköz Köyü

Şile’nin en güzel köylerinden biri olan Kabaköz Köyü, sahip olduğu yapılar ile kendinizi Osmanlı sokaklarında yürüyor gibi hissetmenize yardımcı olacaktır. Buna ek olarak Kabaköz Plajı gibi temiz bir plaja da sahip olan Kabaköz Köyü, deniz keyfi yapmak için de ideal bir yerdir.

Şile Atatürk Ormanı

İlkbahar ve yaz aylarında yeşil rengi ile, sonbahar aylarında ise sarı rengi ile büyüleyen Şile Atatürk Ormanı, şile ilçe merkezinin 3 km uzağındadır. Bu orman; çocuklar için oyun alanı ve mesire alanı gibi oldukça işlevsel alanlara da sahiptir.

Ağva Feneri

Ağva’nın en güzel yapısı olan Ağva Feneri, Yeşilçay Deresi’ne oldukça yakın bir konumdadır. Bu fener, taş iskele üzerinde inşa edilmiştir ve muhteşem bir manzara sunmaktadır.

Serintepe Piknik Alanı

Şile’de piknik yapmak istiyorum diyenlere önerilen ilk piknik alanlarından biri Serintepe Piknik Alanı olacaktır. Bu piknik alanı hem temiz olmasından hem de mangal yapımına olanak tanıyan mesire alanlarından dolayı oldukça popüler bir yer haline gelmiştir.

Gürlek Mağarası

Şile ilçe merkezinin 30 km uzağında bulunan Gürlek Mağarası, 1985 yılında keşfedilmiştir. Tamamen tesadüf eseri keşfedilen bu mağaranın Bizans İmparatorluğu gibi önemli medeniyetler tarafından hapishane olarak kullanıldığı düşünülmektedir.

Hanımsuyu Çeşmesi

1871 yılında inşa edilmiş olan Hanımsuyu Çeşmesi, bölgede görebileceğiniz en eski yapılardan bir tanesidir.

Şile Yerüzü Pazarı

Şile’nin meşhur yemeklerinin satıldığı Şile Yeryüzü Pazarı Cuma ve Pazar günleri hizmet veren bir pazardır.