Çayeli’nin 50 yıllık su sorununu çözecek Seslidere İçme Suyu Projesi ile ilgili uzun süredir devam edilen çalışma tamamlandı. İhale aşamasına gelen ve yürütücü firmanın belirlenerek tamamlanması beklenen Seslidere İçme Suyu Projende imzalar atıldı.

3 yılda tamamlanması beklenen proje 378.904.000,00 ₺ tutarında ihale edilerek Ekşi İnşaat Taahhüt Madencilik Enerji Üretim Limitet Şirketi tarafından yapılacağı duyuruldu.

Çayeli Belediyesinden yaplan açıklamada; “Seslidere İçmesuyu Projesi İhalesi Tamamlanarak sözleşme İmzalandı. İlçemiz için en önemli projelerden birisi olan “Seslidere İçmesuyu Projesi ihale edilerek 378.904.000,00 ₺ tutarla Ekşi İnşaat Taahhüt Madencilik Enerji Üretim Ltd.Şti” ile sözleşme imzalandı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” denildi.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi yaptığı açıklamada; “2015 yılında resmi başvurusu yapılıp çeşitli sebeplerden dolayı ilerlemeyen İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından olan Seslidere İçmesuyu Projesi için seçildiğimiz, ilk andan itibaren yaptığımız girişim ve bakanlık görüşmelerimiz neticesinde emeklerimizin karşılığını aldık. İlçemiz için uzun süredir takip edilen bir proje neticeye ulaşmıştı” dedi.

Çayeli'nin belki 50 yıllık geleceğini etkileyecek, bütün hayatlara dokunacak bir proje olduğunu belirten Başkan Çiftçi; “Bu projede emeği geçen önceki dönemlerden beri bu işe katkısı olan tüm paydaşlara çok teşekkür ediyoruz. Bu proje ilçemizin şu ana kadar yapılmış en büyük projesi. Bizler de yakından takip edeceğiz ve sağlıklı suyun evlerimize sürdürülebilir kesintisiz olarak ulaşması için gayret göstereceğiz” dedi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU