Şehit Vedat Zorba Kimdir?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde görev yapıyordu. Bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin patlaması sonucu ağır yaralanan Zorba, hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Sehit Vedat Zorba

Şehit Vedat Zorba Nereli ve Kaç Yaşında?

Şehit Vedat Zorba’nın doğum yeri ve yaşı hakkında henüz detaylı bilgi bulunmamaktadır. Ancak, ülkesine olan hizmeti ve vatanseverliği ile hatırlanacak olan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba, milletimizin yüreğinde yaşayacaktır.

Pençe-Kilit Operasyonu Hakkında

Pençe-Kilit operasyonu, terör örgütlerine karşı yürütülen ve ülkenin güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir askeri harekâttır. Bu operasyon kapsamında pek çok kahraman askerimiz, görev yapmaktadır. Şehit Vedat Zorba da bu operasyonun kahramanlarından biridir.Şehitlerimizin aziz hatıraları, vatanseverlikleri ve fedakarlıkları her daim milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Şehit Vedat Zorba ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi