Son günlerde Rize - Artvin Havalimanı'ndaki yetersiz sefer sayıları Rizeli vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Havayolunu kullanarak Rize'ye gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler sefer bulamıyor.

Kurban Bayramı ve yaz tatilini Rize'de geçirmek isteyen vatandaşlar uçaklardaki doluluk oranı dolayısıyla sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

Gün geçtikçe çoğalan tepkilere bir yenisi daha eklendi.

Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize - Artvin Havalimanı'ndaki yetersiz sefer sayılarına tepki gösterdi.

Başkan Özcelik, yetersiz sefer sayılarının Rize ekonomisine eksi yazdığının altını çizdi.

Özçelik'in açıklaması şu şekilde: 
"Rize - Artvin havalimanında sefer sayısının eksikliği, hava şartlarından dolayı iptal edilen uçuş sayılarının artması ekonomik açıdan ciddi kayıplara ulaşmıştır. Mega projelerin arasında yer alan havalimanımızın bu sorunları çözmek için siyasi sorumluların olaya el atması elzem olmuştur. Havalimanımızın iki ille sınırlı kalması kafamızda soru işaretlerinin artmasına sebep olmaktadır. Rize ve Artvin halkının çoğunlukla yaşadığı Bursa ve İzmir illerininde acilen bu yaz döneminde eklenmesi talebimizdir. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir olayın yaşanması mümkün değildir. Yolcusu var, havalimanı kapasitesi var, altyapısı var, potansiyeli var, yıllık hedefi var, kısacası herşeyi var ama sefer sayısı yetersiz. Başka yerde bu durumu göremezsiniz. Açılışını Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği değerli esere sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bu kapsamda siyasi olarak 1. derece sorumlu olan kardeşlerimiz bu sorunları çözmelidir. Rize halkı bunu bekler."