1. Sapanca

Sapanca Golu 18399

Sapanca, kentin en çok ziyaretçi çeken noktası oluyor. Bunda şüphesiz Sapanca Gölü’nün etkisi büyük. Doğa tatili ve kahvaltı mekanları ile günübirlik ziyaretlerin de uğrak noktası olan Sapanca’da tatil demek biraz da Sapanca Gölü demek. 

Sakarya’nın doğal cennetlerinin başında gelen Sapanca Gölü, 16 kilometre uzunluğa sahip. Her mevsim doğaseverler tarafından ziyaret edilen Sapanca Gölü, Sakarya’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Tertemiz suyuyla ünlü olan göl, balık avlama turları, kano gezileri ve kuş gözlemciliği gibi doğa etkinlikleri için de ideal. Büyük şehirlere yakınlığı ile dikkat çeken bir konum olan Sapanca Gölü’nü günübirlik geziler ve doğa tatilleri için tercih edebilirsin. 

Dünyanın dört bir yanından kampçıların da her mevsim ziyaret ettiği Sapanca Gölü, Sakarya'nın en popüler tatil noktalarından biri. Göl çevresinde birçok konaklama tesisi, butik otel ve bungalovlar bulunuyor. Dört mevsim keyifle ziyaret edebileceğin Sapanca Gölü çevresindeki kafeler ve restoranlar, yerel lezzetleri tadabileceğin harika mekanlar. Muhteşem manzarasıyla dikkat çeken Sapanca Gölü’nün kenarında yürüyüş yapabilir, gölde kano gezisine çıkabilir, bisiklet kiralayarak çevreyi gezebilir, Gölbaşı Piknik Alanı’nda piknik yapabilir ve göl çevresinde kamp yapabilirsin. 

Sapanca konaklama seçenekleri ile de oldukça gelişmiş yer. Yıldızlı otellerden, apart ve bungalov otellere, göl manzaralı otellerden doğa temalı otellere kadar geniş seçeneklerde misafirleri ağırlıyor. 

Konum Linki

2. Karasu

Karasu 38365

Sakarya’nın sahil şeridinde bulunan Karasu, yaz aylarında deniz tatili için popüler bir destinasyon. Karasu ilçesi Sakarya’ya sadece 55 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 20 kilometrelik sahiliyle Türkiye’nin en uzun ikinci sahiline sahip olan Karasu, yaz aylarında sadece Sakarya’dan değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilcileri misafir ediyor. Karasu, Karadeniz manzaralı butik otelleri, apart otelleri, aile pansiyonları, restoranları ve kafeleriyle turizm olanakları bakımından oldukça gelişmiş. 

Karasu, Karadeniz manzaraları arasında ilerleyen yürüyüş parkurları, yol üstü kafeleri, restoranları ve otelleri, yazlık ve devre mülkleri ile özellikle yaz aylarında çok hareketli bir ilçe. Ege ve Akdeniz’i aratmayan, 20 kilometre boyunca uzanan ince kumlu sahili ile Karasu Sahil Parkı, şehrin en popüler yerlerinden. 300 metre uzunluk ve 100 metre genişliğe sahip Karasu Sahil Parkı Plajı’nda tertemiz denizin tadını çıkarabilirsin. Parkı akşam yürüyüşlerine çıkmak ve spor yapmak için de ziyaret edebilirsin.

Burası Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Acarlar Longozu’na oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Yılın her mevsimi düzenlenen rehberli gezilerle büyüleyici longoz ormanlarını gezebilir, Küçükboğaz Gölü’nde ise tekne ve sandallarla gezilere çıkabilir veya balık avlama turlarına katılabilirsin. Göl çevresindeki balık çiftliklerinde lezzetli balıklar tadabilirsin. Karasu’nun uzun sahil yolunda Karadeniz esintileri eşliğinde akşam yürüyüşlerine çıkabilir veya ilçenin en sevilen gezi alanı olan Yenimahalle sahilinde rengarenk balıkçı teknelerine karşı asırlık çam ağaçlarının altında bulunan sahil kafelerinde yorgunluğunu atabilirsin.

Konum Linki

3. Taraklı

Tarakli 38423

Sakarya’nın dar sokakları, ahşap konakları ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçesi olan Taraklı, Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip. Tarihi sokakları ve evleriyle dikkat çeken Taraklı, büyük şehirlere yakın olması nedeniyle hafta sonları pek çok ziyaretçi ağırlıyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir atmosfere sahip olan Taraklı, Osmanlı döneminden kalma tarihi konakları ve dar sokaklarıyla dikkat çeker. Burada tarihi evleri ziyaret edebilir, yöresel el sanatlarını keşfedebilir ve lezzetli yöresel yemeklerin tadını çıkarabilirsin. Doğa ile başbaşa huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için Taraklı Yaylası ideal bir seçenek. Burada yayla evlerinde konaklayabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve yöresel yaşamı yakından gözlemleyebilir, doğa ile başbaşa huzurlu bir tatil geçirebilirsin. Taraklı’da bulunan “yedi asırlık çınar ağacı” ve Harkköy Kanyonu ilçenin dikkat çeken doğal güzelliklerinin başında geliyor.

Konum Linki

4. Adapazarı

Adapazari 38361

Adapazarı, Sakarya’nın en kalabalık ve sanayi, turizm ve kültür açısından en gelişmiş ilçesi. Adapazarı konumu itibarıyla şehrin birçok noktasına yakın olduğu için burada konaklayabilirsin veya günübirlik olarak geziler planlayabilirsin. Adapazarı’nda tarihi müzeleri ziyaret edebilir, alışveriş yapabilir ve yöresel festivallere katılabilirsin. Şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunan Adapazarı Kent Ormanı, şehrin içinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir alan. Çocuklar için oyun alanları da bulunan Adapazarı Kent Ormanı’nda yürüyüş ve piknik yapabilirsin.

Konum Linki

5. Kuzuluk

Akyazi 38394

Kuzuluk, kaplıcaları ile öne çıkan bir rota. Burada bulunan Kuzuluk Kaplıcaları ise şifalı suları ve doğal güzellikleriyle ünlü olan sağlık turizmi açısından tercih ediliyor. Kuzuluk Kaplıcaları, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alıyor ve şehir merkezinden toplu ulaşımla kolaylıkla ulaşılabiliyor. 

Kuzuluk Kaplıcaları hem Türkiye’den hem de dünyanın her yerinden insanların şifa bulmak için ziyaret ettikleri termal oteller, kaplıca evleri ve sağlık tesislerine sahip. 25 derecelik kükürtlü hidrojenli ve karbondioksit bakımından zengin sularıyla ünlü olan kaplıca sularının dolaşım sistemi hastalıkları, sindirim sistemi sorunları, bel ağrıları ve spor yaralanmaları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. 

Kuzuluk Kaplıcaları’nda termal tesislerde konaklayabilir, spa hizmetlerinden, masajlar ve çamur banyolarından faydalanabilir, banyo kürü ve içme suyu olarak kullanılabilen şifalı sularda hem yılın yorgunluğunu atabilir hem de hastalıkların için şifa bulabilirsin. 

Konum Linki

6. Geyve

Geyve 38397

Tarihi ve kültürel açıdan Geyve Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor.  Sakarya’nın kültürel tatil yerlerinden biri olan Geyve’de Geyve Kalesi, Ulu Camii ve Geyve Müzesi görülecek yerler arasında yer alıyor. Zengin mutfağa sahip Geyve’de üzüm, ayva gibi meyvelerin tadına da bakmayı ihmal etme. 

Geyve’nin Maksudiye köyünde bulunan Doğançay Şelalesi ise Sakarya’nın gizli cennetlerinden biri. Şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Doğançay Şelalesi, üç farklı büyüklükte şelaleden oluşuyor. 2013 yılında koruma altına alınmış olan Doğançay Şelalesi, halk arasında Sudüşen Şelaleleri olarak da biliniyor. 

Konum Linki 

Kaynak: Haber Merkezi