Genel

Safranbolu’da Ne Yenir, Ne İçilir? Kahvaltıda, Öğle ve Akşam Yemeğinde Safranbolu’da Neler Yenir?

Safranbolu ilçesini ziyaret edecek olan kişiler Safranbolu’da ne yenir sorusunu da merak ederler. Safranbolunun meşhur yemekleri bilinerek bu şehirde daha bilinçli bir gezi programı gerçekleştirebilirsiniz. Safranbolunun neyi meşhur araştırması sonunda karşınıza çok sayıda ünlü lezzet çıkacaktır. Bu lezzetlerin bir kısmı ana yemek, bir kısmı da tatlıdır. Safranbolu’da ne yapılır sorusunu sizler için araştırdık.

Abone Ol

Safranbolu'da ne yenir sorusunu araştırırken bölgenin kültürel yapısı hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. Safranbolunun meşhur yemekleri, Batı Karadeniz mutfağının da küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Safranbolunun neyi meşhur sorusuna cevap aranırken ilçedeki meşhur restoranlar hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. Bu ilçenin yemek kültürü kadar şehirde gezilecek yerler de çok önemlidir. Safranbolu'da ne yapılır sorusunun cevabı yazımızın devamında.

Safranbolu'da Ne Yenir?

Safranbolu, ülkemizin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ve Karabük iline bağlı olan meşhur bir ilçedir. Safranbolu denildiğinde akla gelen yapıların başında kuşkusuz Safranbolu evleri gelir. Çok eski dönemlere dayanın Safranbolu yerleşkesi, günümüzde de her yıl binlerce yerli ve yabancı turist çekmektedir.

Safranbolu gezisi esnasında nerede ne yeneceği de merak edilenler arasındadır. İlçede bulunduğunuz süre içerisinde bölgeye özgü aşağıdaki tatları denemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Yöresel İskender
  • Peruhi
  • Yaprak sarması
  • Bükme pide
  • Safranbolu simidi

Safranbolunun Meşhur Yemekleri

Safranbolu'daki tarihi mekânları gezdikten sonra yemek ihtiyacınız da olacaktır. İlçede, yöresel tatları deneyebileceğiniz çok sayıda restoran ve gıda işletmesi vardır. Bunun yanında ilçede meşhur olan tatlılar da vardır. Safranlı zerde, bu kapsamda öne çıkan lezzetler arasındadır. Safranlı çay ve safranlı lokum da Safranbolu'da denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Safrandan yapılan çay ve lokum türündeki ürünleri sevdiklerinize hediye etmek için alabileceğiniz çok sayıda işletme de vardır. Bu işletmelerden istifade ile çok uygun fiyata lokum temin edebilirsiniz.