Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı dava ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Arıkan, “O kararın onaylanması ve siyasi yasağın gelmesi, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi adına bir leke olarak tarihe geçecektir” dedi.

Arıkan, Rize Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Rize’de bulunduğu sırada partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Söz konusu dava ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Niye kamuoyu yoklamalarında 85 milyonluk Türkiye’nin sadece yüzde 20’si adalete inanıyor, niye diğerleri inanmıyor?” dedi.

Ayrıca, Arıkan gündemdeki Filistin meselesine de değinerek, “Dünyada önemli bir gündem maddesi var, bu da Gazze’de Filistinlilere karşı yapılan zulüm. Dün gece yine çok acı hadiseler yaşandı. Katliam her ne kadar birinci yılına giriyormuş gibi lanse edilse de, aslında bu zulüm 76 yıldır devam ediyor. 1948’den beri İsrail, Filistin halkına zulüm yapıyor ve oradaki insanları ortadan kaldırmaya yönelik hamlelerini hızla sürdürüyor” diye konuştu. Arıkan, bu duruma sadece kınama mesajları verebildiklerini ve somut bir adım atılamadığını belirtti.

Kaynak: ANKA