Siyaset

Saadet Partisi Çayeli İlçe Başkanlığına Sarı yeniden seçildi

Abone Ol

Haber: Semra SAKARYA - Saadet Partisi Çayeli 7. Olağan kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Şaban Sarı yeniden başkanlığa seçildi.

Saadet Partisi Çayeli İlçe Kongresinde konuşan Rize İl başkanı Av. Muhammet Kaçar, AKP Hükümetinin tarım ve hayvancılığı bitirdiğini söyledi. Kaçar, “Bizim iktidarımızda 1 kilo çaydan 4-5 ekmek alınıyordu. Şimdi 1 ekmek alınabiliyor. Hayvancılığa baktığımızda ihmaller dolayı adeta şüpheli beslenir duruma geldik. Ne yediğimiz belli değil. Eğitimimiz maalesef Avrupa Birliği normlarına endeksli hale geldi. Bundan dolayı yetişen Neslimiz adeta Milli manevi değerlerinden uzak bir şekilde eğitim görmekte, bu eğitim özel eğitimdeki bu sıkıntıların yanı sıra adalette de durumlar içler acısı. Millet böyle adaletten ümidini kesmiş, adalet adeta bir kişinin dudakları arasına gizlenir duruma gelmiştir” dedi.

Kaçar konuşmasında, “Yaşadığımız onca sorunlara rağmen ümitsiz olmayıp çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu tür olayları tarihte ülke olarak ilk kez yaşamıyoruz bundan önce de buna benzer daha ağır tablolarla karşı karşıya kalmıştık. Ancak ülke yönetimine milli görüş iktidarı el koyduğunda adeta çözülemez gibi gözüken sorunların bir- bir çözüldüğünde hem yerelde hem de genel yönetimde bunların en büyük örneklerini gördük” dedi.

Muhtarlar Derneği Lokalinde yapılan Saadet Partisi Çayeli Kongresine Araklı Eski belediye Başkanı ve GİK Üyesi Ümit Çebi, GİK Üyesi Hasan Uzun, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Çayeli Saadet Partisinde Şaban Sarı başkanlığa seçilirken, yönetim Kurulu Üyeliklerine Güngör İsmail, Veysel Karali, Hızır, Büyük Ahmet Sarı, Hamza Yılancı, Caner Turhan, Mahmut Sadoğlu, Cevdet sarı, Hikmet Gedik seçildi.