Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi uluslararası iş birliklerini geliştirme ve güçlendirme hedefleri noktasında adım atmaya devam ediyor.



Bu kapsamda, Kore Daegu Haany Üniversitesi ile lisans ve lisansüstü eğitim, bilim, kültür ve sanat, bilimsel araştırma alanlarında iş birliğini geliştirmek ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkileri güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Protokolü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile Daegu Haany Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Byun Chang Hoon imzaladı.
İmza töreninde, iki üniversite arasındaki akademik ve kültürel iş birliğinin önemi vurgulanarak gelecekteki projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bunun yanı sıra, Kore’den “K-Medi Silk Road” Projesi teklifi ele alınarak bu proje kapsamında yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.



Görüşmede ayrıca, Erasmus Programı kapsamında K171 anlaşması imzalandı.

Öğrenci ve akademisyen değişim programlarını kapsayan bu anlaşma ile her iki üniversitenin uluslararası eğitimdeki iş birliğini daha da geliştirmesi hedefleniyor.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU