Rize Valiliği himayelerinde, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve paydaş kurumların destekleriyle düzenlenen etkinlik içerisinde çeşitli ödüllü yarışmalar yer aldı.

Alanda oluşturulan “FormuLaz” pistinde yapılan tahta araba yarışları ise gençlerin en çok ilgisini çeken yarışmalardan oldu. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin şehre uyum sağlamasını kolaylaştırmak, ruh sağlığını desteklemek ve öğrencilerin sosyal adaptasyon sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte gençler Rize’yi ve kültürel değerlerini yerinde yaşayarak görme fırsatı yakaladılar. Etkinlikte Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ( RİBEGEM ) bünyesinde bulunan öğrencilerde aktif rol alarak şehre yeni gelen üniversiteli öğrenci kardeşlerine destek oldu.

Farklı şehirlerden Rize’ye eğitim için gelen gençlerin şehrin kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif zenginliklerini tanıma fırsatı bulduğu ve gün boyu süren etkinlikte Rize çayı, simit-kaşar, muhlama, lahana sarması, pepeçura ve enişte lokumu gibi Rize’nin yöresel lezzetleri içinde barındıran ikramlar gençlere ikram edildi.

Etkinliğe katılarak birer selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz birlikte alanda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldılar.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU