Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel alanda Türkiye birincisi olan Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi mezunu Fatih Emre Düzcan, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti.

Sözel alanda Türkiye birincisi, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi mezunu Fatih Emre Düzcan, hayali olan iki üniversiteden birinin Boğaziçi olduğunu söyledi.

Hayalini gerçekleştirmek istediğini kaydeden Düzcan, "Boğaziçi Üniversitesinin benimle ilgilenmesi hem de akademik koşulları tercihimde etkili oldu." ifadesini kullandı.

Tercih etmeden önce Boğaziçi mezunları ve iyi yerlere gelen insanlarla konuştuğunu aktaran Düzcan, şöyle konuştu: "Üniversiteyi gezdim, oradakiler bana yardımcı oldular. Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Bunun için de memnunum. İktisat seçmemin nedeni de kamuda ya da özel sektörde yöneticilik istiyorum. Bu anlamda, ekonominin kariyerimi geliştirme anlamında daha etkili olacağını düşündüm. İyi yerlere gelen insanlar da bana bu fikri verdiler. Bu kararı verdim, gayet de memnunum. Ailem de tercih konusunu bana bıraktılar. Bu kararı aldığımda çevremdekiler de bana kariyerimde iyi kararı verdiğimi söylediler. Ülkem ve insanlar için güzel şeyler yapmak istiyorum. Tek hedefim de bu" dedi.

Kaynak: AA