Genel

Rize'deki Okul Bahçeleri Düzenleniyor

Rize Belediyesi, Rize Valiliği ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir çalışma yaparak, Okul bahçelerindeki düzensizlikleri değerlendirip düzenlemek için önemli bir adım attı.

Abone Ol

Hüseyin Yardımcı ilköğretim okulu bahçesinden başlatılan sıfır beton çalışması ile okul bahçeleri daha güvenli, daha kullanışlı ve daha estetik hale gelecek.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Aydın Bilsel, Hüseyin Yardımcı ilköğretim okulu bahçesinden başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin; Düzenleme çalışmalarını; kötü durumda olan okullardan başlattıklarını ifade etti. Hüseyin yardımcı ilkokulu bahçesinden başlatılan çalışmalar, Doğuşçay, Polis amca, Şevket Yardımcı ve Rize’de avlu ve bahçeleri kötü durumda olan okullarlarla devam edecek dedi. Başkan Metin; “Okul bahçelerinin düzenlenmesi, sadece okul ortamını güzelleştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların ve gençlerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümelerine de katkıda bulunur” dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise yaptığı açıklamada “bugün başlatılan okul bahçelerinin fiziki çalışmaları imkanlar dahilinde bu yaz tamamlayabildiğimizi tamamlayacağız. Eğitimin kalitesi için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Rize Belediyesi teknik ekip ve personeline, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik Spor Bakanlığımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.