Etkinliğe; Rize Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdülkadir Öztürk, Rize Kültür Turizm Müdürü Bayram Yığcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, Rize Otizimle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkan Vekili Mukaddes Usta, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal, Rize İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Yıldız Mete, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, başta sağlık personelleri olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, RİBEGEM topluluğu, Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Fiziksel aktivite; bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığın korunması ve iyileştirilmesi açısından büyük biröneme sahiptir. Günlük yaşamı mümkün oldukça aktif geçirmek sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adımdır.

Sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve fiziksel aktivitenin arttırılması amacıyla Ekim ayının ilk Pazar günü “Dünya Yürüyüş Günü” olarak belirlenmiş olup otuz yılı aşkın bir süredir, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Yürüyüş Günü etkinliği” sırasında Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü spor eğitmenleri eşliğinde spor aktiviteleri yapılmış ve ayrıca “6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü” kapsamında RİBEGEM topluluğu tarafından serebral palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonunda Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize Belediyesi, RİBEGEM ve Rize Kızılay Şube başkanlığı tarafından stantlar açılarak bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve katılımcılar için çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU