Sağlık

Rize’de Yenidoğan Canlandırma Eğitimi

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik 2024 yılının ikinci eğitimi olan NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitimi Rize Adalet Eğitim Merkezinde başladı.

Abone Ol

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nin koordinatörlüğünde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi başladı.

Eğitim açılış törenine Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Altuntaş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ayşe Avcı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğretmen Sevil Özmen, Karadeniz Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği Başkanı Süheyla Kasım, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde görevli Prof. Dr. Suna Oğuz, Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH’ de Uzman. Dr. Neşe Onat, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muammer Kazancı, Aile Hekimi Dr. Yıldıray Manzak, Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Berna Hekimoğlu, Trabzon İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Melda Ünal ile diğer ilgili yöneticiler katıldı.

Üç gün sürecek olan ve yenidoğan bebeğe eli değen sağlık personelinin eğitimine yönelik hazırlanan bu programa; kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşireden oluşan 50 sağlık çalışanı katıldı.